Radyo Programcılığının Dünü, Bugünü ve Geleceği Konulu Panel Gerçekleştirildi

09 May, 2024
Radyo Programcılığının Dünü, Bugünü ve Geleceği Konulu Panel Gerçekleştirildi

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Medya Kulübü tarafından Türk Radyo Yayıncılığının 97. Yıldönümünde Haliç Uygulama ve Araştırma Yerleşkesi'nde Hibrit sınıfta Medya Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Bahar ATMACA DEMİR’in danışmanlığında düzenlenen ve Medya Kulübü başkanı Erencan UYSAL’ın moderatörlüğünde ''Radyo Programcılığının Dünü, Bugünü ve Geleceği'' isimli panel gerçekleştirildi. Panelde konuk olarak Cem ARSLAN, Ceyhun YILMAZ, Fulya İMİK, Rıza ESENDEMİR ve Turhan ALYAKUT yer aldı.

Panelin ilk bölümünde, konuklar radyo yayıncılığının geçmişini ve günümüzdeki durumunu özetlediler ve aynı zamanda sektörün geleceğine ilişkin öngörülerini öğrencilerle paylaştılar. İkinci bölümde ise Medya Kulübü üyelerinin sorularını yanıtlayan konuklar, dijital yayıncılık ve dinleme alışkanlıklarındaki değişiklikler gibi konulara da değindiler.

Panel, soru-cevap bölümüyle ve sektördeki deneyimlerin paylaşımıyla ilerledi. Panelin sonunda Üniversitemiz Mimarlık Bölümü öğrencilerinin, Mimarlık Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Çiğdem ZAĞRA ÖZ koordinatörlüğünde tasarlanmış özel maket plaketler, çiçekler eşliğinde Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ile Mimarlık Bölümü öğrencileri tarafından ortak bir şekilde sunuldu. Bu etkinlik, radyo yayıncılığının geçmişi, bugünü ve geleceği hakkında önemli bir tartışma ve bilgi alışverişi platformu olarak öne çıktı.