Kadınlar Gününde Anıtkabir’e Çelenk Sunma Töreni Gerçekleştirildi

11 Mar, 2024
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencilerimizle Kadınlar Gününde Anıtkabir’e Çelenk Sunma Töreni Gerçekleştirildi

İstanbul Rumeli Üniversitesi öğrencileri, 8 Mart 2024 Cuma günü, Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak ve Atatürk'ün kadınlara sağladığı hakları anmak amacıyla bu özel günde bir kez daha Atamızın huzurundaydık.

Öğrencilerimizle, Aslanlı Yol’un geçilmesiyle Tören alanında heyet, çelenk taşıyan askerleri takip ederek Anıtkabir'de Atatürk'ün Mozolesinin bulunduğu mekâna ulaşıldı. Çelenk sunumu yapıldıktan sonra, saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstanbul Rumeli Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Öğr. Gör. Sevda KÖYÜSTÜ öğrencilerimizin adına Anıtkabir Şeref Defterine duygularını şu satırlarla aktardı:
“Büyük Atatürk, siz sadece başarılı bir asker ve devlet adamı değil, aynı zamanda sanata meraklı, yemek zevki olan, garsonundan şoförüne, köylüsünden vekiline kadar her kesimden insanla sohbet eden, fikirlerini merak eden, okumaya olduğu kadar yazmaya da meraklı bir insandınız. Dünyada pek çok devrimci lider, sizin hayatınızı araştırarak yola çıktı. Üç kıtadan çekilen bir İmparatorluğun bir avuç Anadolu toprağına sıkışmış bir milleti nasıl yeni bir rejime, hem de Cumhuriyet gibi bir rejime ikna ettiğinizi araştırıp durdu, hala da sizi örnek alanların sayısı az değil. Hayatınızın gençlik, askerlik ve devlet adamlığı dönemleri hep örnek alınacak davranışlarla dolu. Ama her döneminizde her zaman insanların fikirlerine önem verdiniz. Size karşı çıkanları da anlamaya çalıştınız.”

Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda ve yönetiminde sadece erkekler için değil, kadınlar için de eşitlik ve özgürlük mücadelesi veren öncü bir liderdi. Bu nedenle, Anıtkabir ziyaretimizde, öğrencilerimizle birlikte Atamızın huzuruna çelenk bırakarak, onun kadınlara verdiği değeri bir kez daha vurguladık. Bu anlamlı etkinlik için emeği geçen İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğr. Gör. Sevda KÖYÜSTÜ ve tüm öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız. Onların önderliğinde gerçekleştirilen bu ziyaret, öğrencilerimizin Atatürk'ün mirasına olan bağlılığını ve kadın hakları konusundaki duyarlılığını bir kez daha göstermiştir.