70 Gönüllü Öğrencimiz AFAD Destek Gönüllüsü Eğitimini Başarıyla Tamamladı

16 Eki, 2023

16 Haz 2023

 Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinde, Silivri Arama Kurtarma (SAK) ekipleri tarafından verilen 1 haftalık eğitimi başarı ile tamamlayan 70 gönüllü öğrencimiz, düzenlenen törenle Destek AFAD Gönüllüsü kimlik kartlarını teslim aldı. Üniversitemizin Konferans Salonunda düzenlenen törene Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Belediyesi Afet İşleri Müdürü Uğur Tozlu, Rektör V. Prof. Dr. Mustafa Kara, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldılar. Törende öğrencilerimiz belge ve plaketlerini aldılar.

 

Üniversitemizin Rektör V. Prof. Dr. Mustafa Kara törende öncelikle bu organizasyona vesile olan Silivri Belediyesi Başkanı Volkan Yılmaz’a, Silivri Belediyesi Afet İşleri Müdürü Uğur Tozlu’ya ve bu işe gönül vererek eğitimlerini başarıyla tamamlayan tüm öğrencilerimize teşekkürlerini sundu. Silivri’de yürütülen çalışmalar kapsamında Kahramanmaraş’ta yaşanan depremde bölgeye ulaşan ilk üniversite olduğumuzun da altını çizen rektörümüz afet bilincinin toplumun tamamına yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

 

Programın açılış konuşmasını Silivri Belediyesi Afet İşleri Müdürü Uğur Tozlu yaptı. Üniversitemizin gönüllü öğrencileri ile eğitimi Kahramanmaraş depreminden 6 ay önce tamamladıklarını belirten Tozlu, ‘’Deprem bölgesinde onlarla gece gündüz demeden var gücümüzle çalıştık. Oradaki insanlara el uzattık. Bunun için herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

Programda bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise Rektörümüze, üniversitemizin bütün ekibine ve bütün öğrencilerine gerçekleştirdikleri iş birliği için teşekkür etti. Silivri Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında ise bilgi veren Yılmaz: ’’ Türkiye’deki 1.300’ün üzerinde belediye içerisinde AFAD’a akredite olan ikinci belediye olduk. Bu akreditasyon çerçevesinde AFAD, herhangi bir afet anında Silivri Belediyesini arıyor. Yine ileri derecede arama kurtarma eğitimleri veren ilk belediyeyiz. Geçtiğimiz hafta Beşiktaş Belediyesinin arama kurtarma ekiplerine, arama kurtarma eğitimleri verdik. İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen Afet Eğitim Yılı’nda Silivri Belediyesi, Türkiye’deki tüm belediyeler içerisinde 150.000’i aşkın vatandaşına eğitim vererek birinci oldu.’’ diye belirtti.