İstanbul Rumeli Üniversitesi Kıtalararası 45. İstanbul Maratonu'nda Yerini Aldı!

08 Kas, 2023

Cumhuriyet’in 100. yılı için koştuk...

Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan İstanbul Maratonu, bu yıl “Yüzyılın Koşusu” sloganıyla 45’inci kez gerçekleştirildi. İstanbul Maratonu her yıl olduğu gibi Anadolu Yakası’nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün 250 metre gerisinden başlayarak Sultanahmet Meydanı’nda sona erdi. Maraton boyunca 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Avrasya tüneli ve maraton güzergahındaki yollar trafiğe kapatıldı. İstanbul Maraton kapsamında parkur güzergahları ve bu güzergahlara çıkan tüm yollarda saat 03.00 itibarıyla araç trafiği durduruldu.

Cumhuriyetin 100. yılının coşkusuyla şölen havasında geçen maratona, İstanbul Rumeli Üniversitesi olarak yaklaşık 100 kişilik bir ekiple katıldık. Toplamda 45 bin kişinin katıldığı koşuda, bizler de Asya'dan Avrupa'ya geçerek, coşku ve gururla Cumhuriyetimizin 100. yılı faaliyetini tamamlamış olduk. 100. yılda attığımız her adımda tarihi bir koşunun parçası olmanın gururunu yaşadık. Motivasyonumuzu birlik ve beraberlik içinde, bitişte bizi bekleyen İstanbul'un muhteşem boğaz manzarası ile kazandık.

45. İstanbul Maratonu'nda yarışın galipleri Kenyalılar oldu. İstanbul Maratonu’nu erkeklerde 2:10:35 derecesiyle Kenyalı atlet Panuel Mkungo kazandı. 2:12:41 derecesiyle Kenyalı Benard Cheruiyot Sang ikinci, 2:12:44 derecesiyle Kenyalı James Kiplagat üçüncü oldu. Kadınlar kategorisinde Kenyalı Etiyopyalı atlet Beatrice Cheptoo, 2.27.09’luk derecesiyle birinci oldu. Kadınlarda ikinci sırayı 2:27:24 derecesiyle Kenyalı Veronicah Njeri Maina, üçüncü sırayı ise 2:32:15 derecesiyle Kenyalı Valentina Mateiko elde etti.

Maraton Türk sporcular sıralamasında Hüseyin Can 2:19:17 derecesi ile birinci, Ömer Alkanoğlu 2:19:26 derecesi ile ikinci ve Halil Yaşın 2:25:21 derecesi ile yarışmayı üçüncü olarak tamamladılar.

Bu tarihi koşu birçok katılım ile bizlere görülmeye değer anlar yaşattı. Maratonda bizleri yalnız bırakmayan tüm öğrencilerimize, akademisyenlerimize ve idari personellerimize teşekkür ederiz. 45. İstanbul Maratonu'nda Rumeli Üniversitesi olarak yer almaktan mutlu ve gururluyuz.