Sağlıklı Yaşamda Egzersizin Önemi Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

11 Oca, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Kadıköy Uygulama ve Araştırma Yerleşkesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bilimsel Etkinlik kapsamında Spor Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Çiğdem ÖNER'in konuşmacı olarak katıldığı “Sağlıklı Yaşamda Egzersizin Önemi” konulu söyleşi gerçekleştirilmiştir.

Sağlıklı yaşamda beslenmenin yanısıra egzersizin de önemi büyüktür. Sağlıklı beslenmede model olarak seçilen Akdeniz diyetinde kullanılan besin piramidine egzersiz ve sosyal yaşamında entegre edilmesi bunun kanıtıdır.

Egzersiz, düzenli olarak yapılan fiziksel aktiviteler olarak adlandırılır. Düzenli egzersiz uygulamaları vücudu zinde tutarak sağlığın korunmasını ve daha iyi seviyeye getirilmesini destekler. Egzersizin sağladığı faydalar hem bedensel hem de zihinsel sağlığınızı etkiler. Buna bağlı olarak kişinin günlük işlerdeki verimi artarken insan ilişkileri de daha kaliteli bir hale gelir. Sağlıklı bir yaşam sunmaya yardımcı olması için planlı, programlı ve düzenli bir egzersiz rutinin oluşturulması önemlidir. Öğrencilerimiz de bu alanda egzersizin sağlığımız için önemli noktalarını ve yapılması gerekenler hakkında bilgilendirilmiştir.