Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Saha Gezisi Etkinliği Gerçekleştirildi

02 Kas, 2023

Meslek Yüksekokulumuzun Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Aşçılık Programı 1. sınıf öğrencileriyle Silivri Sandavita'ya saha gezisi etkinliği gerçekleştirildi.

Öğr. Gör. Doğukan BAYESEN ve Öğr. Gör. Sevcan ÖZKAN'ın danışmanlığında düzenlenen etkinlikte öğrencilere 18. yüzyılda İngiltere'den Amerika'ya ardın tüm dünyaya farklı varyasyonlarla yayılan bu aperitifin nasıl popüler bir öğüne dönüştüğü anlatıldı. Öğrenciler hızlı ve pratik bir öğün olarak yaygın olarak tüketilmekte olan sandviç yapımının incelikleri öğrenirken, yerel işletme sahiplerinin sektörel tecrübeleriyle işletme süreçleri dinleme olanağı yakaladılar. Ayrıca öğrencilerimiz bu saha gezisi eğitimi sayesinde mesleki gelişimlerine katkıda bulunurken sektördeki yenilikleri de takip etme fırsatı yakaladılar.