Dil ve Düşünce İlişkisi Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

10 Oca, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Haliç Uygulama ve Araştırma Yerleşkesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Havacılık Yönetimi Bölümü Kariyer Planlama kapsamında Ayşe DİZMAN'ın konuşmacı olarak katıldığı “Dil ve Düşünce İlişkisi” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Dil ve düşünce birbirini besleyen, birbiriyle beslenen ve birbirini tamamlayıp anlamlı hale getiren kavramlardır. Düşüncenin oluşum, gelişim ve somuta dönüşmesinde de etkin olan dildir.

Havacılıktaki kaza ve olayların çoğunun nedenini oluşturan insan hatalarının, etkisiz iletişim ve diğer iletişimle ilişkili göstergelerden kaynaklandığı bilinmektedir. Havacılık sektöründe iletişim problemlerinin en aza indirilmesi gerekmektedir. Farklı iş kollarının olduğu, farklı dil biçimlerinin olduğu, farklı iş yapılarının olduğu yüksek bütçe ile iş yapan havayolu firmaları özellikle iletişim kanallarını açık tutmak zorundadırlar. Öğrencilerimiz bu bilgiler doğrultusunda dil ve düşünce ilişkisinin önemi ile birlikte neler yapıp neler yapmaması hakkında bilgilendirildi.