Animasyon Zinciri Çalıştayı Gerçekleştirildi

09 Nis, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü tarafından düzenlenen "Animasyon Zinciri Çalıştayı", animasyon üretim sürecinin temel tekniklerini öğretmek amacıyla gerçekleştirildi. Öğrenciler, çalıştay boyunca animasyonun temel ilkeleri hakkında bilgi edinirken aynı zamanda storyboard ve senaryo oluşturma konusunda da pratik yaptılar.

Çalıştayın ilginç bir yönü ise belli süreler içinde öğrencilerin tasarımlarını birbirleriyle değiştirmeleriydi. Bu yöntem, öğrencilerin farklı bakış açılarından ve fikirlerden faydalanarak tasarımlarını zenginleştirmelerine olanak sağladı. Öğrenciler, aldıkları tasarımları kendi tarzlarına ve fikirlerine göre devam ettirerek, yaratıcılıklarını sergileme fırsatı buldular.