Fulbright Bursu ile Amerika'da Eğitim Paneli

02 Oca, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi Haliç Uygulama ve Araştırma Yerleşkesi Cep Sinemasın’da 01 Aralık 2023 Cuma günü saat 15.00’te Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Akademik Etkinlikleri kapsamında, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Arman ATASOY’un moderatörlüğün'de ''Fulbright Bursu ile Amerika'da Eğitim'' konulu Panel gerçekleştirilmiştir. Panele Fulbright Mezunları Derneği Başkanı Aygün ÇATAK ve Fulbright Mezunları Derneği Yönetim kurulu üyesi Dr. Hande GÜNDÜZ KOÇAN konuşmacı olarak katılmıştır.

Değişik alanlarda verilen burslar yoluyla gerçekleşen Fulbright Programı sayesinde kültürel, teknolojik ve bilimsel zenginlikler değişilerek paylaşılmakta ve dolayısıyla bunların artmasına olanak sağlanmaktadır. Fulbright deneyimi ile elde edilen akademik etkileşimi güçlendirerek devam ettirmek üzere programa katılan hemen her ülkede bursiyerler bir araya gelerek dernekler kurmuşlardır. Bu gönüllü organizasyonlar, kişisel etkileşimler yoluyla sosyal ve bilimsel dayanışmayı pekiştirmekte, karşlıklı anlayış ve işbirliğinin güçlenmesine katkıda bulunmaktadır. Öğrencilerimize bu alanda gerekli bilgi ve deneyimler aktarılmıştır.