Su Verimliliğinde Bireysel Su Kullanımı Farkındalığı Semineri Gerçekleştirildi

26 Mar, 2024

Su Verimliliğinde Bireysel Su Kullanımı Farkındalığı Semineri Gerçekleştirildi

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Haliç Uygulama ve Araştırma Yerleşkesi Konferans Salonu’nda İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü, Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Ofisi (SORUM) ile Sürekli Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen "Su Verimliliğinde Bireysel Su Kullanımı Farkındalığı Semineri" başarıyla gerçekleştirildi. Seminer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe YİĞİT ŞAKAR ve Öğr. Gör. Serap DAŞ'ın açılış konuşmalarıyla başladı. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarımsal Alt Yapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü'nde Su Verimliliği Çalışmaları Birimi’nde görevli Çevre Yüksek Mühendisi Mehmet Can GÜÇLÜ ise konuşmacı olarak katılım sağladı.

Seminerde, katılımcılara günlük yaşamlarında suyun daha verimli kullanımı konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla çeşitli bilgiler paylaşıldı. Özellikle su israfının önlenmesi ve suyun etkin kullanımı konularında pratik yollar üzerinde duruldu. Bireylerin su kullanımında daha bilinçli olmaları gerektiği vurgulandı ve su kaynaklarının korunması için gerekli önlemlerin alınması gerektiği hatırlatıldı.

"Su Verimliliği Seferberliği" çerçevesinde başlatılan "Su Verimliliğinde Bireysel Su Kullanımı Farkındalığı Projesi" ile suyun korunması için bireysel düzeyde neler yapılabileceği ve farkındalığın artırılması hedeflendi. Bu proje kapsamında üniversitemizde Su Kullanımı İşaret Levhaları kullanılarak, günlük yaşamımızda sıkça karşılaştığımız aynaların üzerinde suyun doğru kullanımını hatırlatacak mesajlar yer aldı. Bu levhaların en görünür yerlere asılmasıyla, suyun etkin kullanımı ve tasarruf yöntemlerine dikkat çekildi ve katılımcılara pratik öneriler sunuldu.

Seminerde ayrıca suyun etkin kullanımı ve tasarruf yöntemleri üzerine odaklanılarak, suyun doğru kullanımının önemi ve bunun günlük hayata nasıl yansıtılabileceği üzerinde detaylı bir şekilde konuşuldu. Bu şekilde, katılımcıların su kullanımı konusunda daha bilinçli ve sorumluluk sahibi olmaları hedeflendi.
Seminer sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe YİĞİT ŞAKAR konuşmacı Mehmet Can GÜÇLÜ’ye plaket takdiminde bulundu.