Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Ebediyete İntikalinin 85. Yılı Anma Töreni

13 Kas, 2023

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Ebediyete İntikalinin 85. Yılı Anma Programı Kapsamında, İstanbul Rumeli Üniversitesi Mehmet Balcı Yerleşkesi, Haliç Uygulama ve Araştırma Yerleşkesi ve Bostancı Uygulama ve Araştırma Yerleşkesinde 10 Kasım Cuma Günü Saat 09.05' te anma törenleri gerçekleştirildi. 09.05'te siren eşliğinde saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başlayan programlarımız;

Mehmet Balcı Yerleşkesi'nde; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü anma töreni için hazırlanan video gösterisi ile başladı ve ardından İstanbul Rumeli Üniversitesi Sayın Rektör Yrd. Prof. Dr. Ömer ÇETİN'in, günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.  Anma töreninde Doç. Dr. Süleyman ÖZMEN “Anadolu Güneşi, Atatürk ve Mirası” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Özmen, Atatürk'ün Cumhuriyetimiz için gerçekleştirdiği yeniliklerden ve Anadolu kadınının değerine vurgu yaparak sunumunu tamamladı. Sunumun ardından Sayın Rektör V. Prof. Dr. Mustafa KARA, Doç. Dr. Süleyman ÖZMEN'e plaket takdim etti. Günün anlam ve önemine binaen üniversitemiz öğrenci kulüplerinden Müzik Kulübü öğrencilerimizin seslendirmiş olduğu şarkılar dinlendi.

Haliç Uygulama ve Araştırma Yerleşkesin'de ise anma töreni Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü için hazırlanan video gösterisi ile başladı ve ardından İstanbul Rumeli Üniversitesi Sayın Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe YİĞİT ŞAKAR'ın, günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Anma töreninde Dr. Öğr. Üyesi Burcu BELLİ “10 Kasım'a Mektup” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Sunumun ardından Sayın Rektör Yrd. Prof. Dr. Ayşe YİĞİT ŞAKAR, Dr. Öğr. Üyesi Burcu BELLİ'ye plaket takdim etti.