Kil Tasarım Çalıştayı Gerçekleştirildi

09 Nis, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü tarafından düzenlenen “Kil Tasarım Çalıştayı”, öğrencilere kil malzemesi kullanarak farklı sanat eserleri ve tasarımlar oluşturma becerisi kazandırma amacı ile gerçekleştirilmiştir.

Bu çalıştayda öğrenciler, Galata Kulesi'ni kil üzerinden hayata geçirdiler. Kilin şekillendirme ve modelleme yeteneklerini kullanarak kuleyi detaylı bir şekilde oluşturdular. Ardından, istedikleri renklerle çalışmalarını boyayarak tamamladılar.

Çalıştay, öğrencilere kilin işlenmesi ve şekillendirilmesi için gerekli teknikleri öğretirken aynı zamanda sanatsal ifade ve yaratıcılık alanı da sağladı. Kil üzerinde desenler, figürler ve dokular oluşturma becerisi kazanırken birlikte çalışarak fikir alışverişi yapma ve yaratıcı iş birliği deneyimi yaşama fırsatı buldular.