Kadın Hakları Eylem Planı Komisyonu Tarafından Güçlü Kadın Girişimci Kadın Semineri Gerçekleştirildi

21 Mar, 2024
Kadın Hakları Eylem Planı Komisyonu Tarafından Güçlü Kadın Girişimci Kadın Semineri Gerçekleştirildi

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Haliç Uygulama ve Araştırma Yerleşkesi Cep Sineması'nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Kadın Hakları Eylem Planı Komisyonu tarafından 15 Mart 2024 tarihinde "Güçlü Kadın Girişimci Kadın" konulu seminer düzenlendi. Program, Sayın Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe YİĞİT ŞAKAR'ın açılış konuşmasıyla başladı. Komisyon başkanı Öğr. Gör. Elif TÜREL ve komisyon üyesi Hülkiye AKOL'un konuşmaları ve saç bakımının tarihten günümüze sunumuyla devam etti.

Hülkiye AKOL'un sunumunda, tarihsel süreçte kadınların saç bakımını nasıl gerçekleştirdiği ve saçlarına yağlar sürerek şekillendirdiği konusunda bilgi verildi. Ardından konuşmacı olarak kozmetik firmasının kurucusu olan Aslı GÜMÜŞEL ŞEN, dünyada kadın olmanın ve girişimcilik yolculuğunun önemine değindi. ŞEN, firmasını kurma süreci ve girişimcilik deneyimleri hakkında bilgi verdi.

Programda paylaşılan bilgiler, kadınların güçlenmesi ve girişimcilik konularında önemli bir bilgilendirme sağladı. Seminer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe YİĞİT ŞAKAR'ın Aslı GÜMÜŞEL ŞEN’e plaket ve çiçek takdimiyle sona erdi.