Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencileri İle Kış Eğitim Kampı Gerçekleştirildi

01 Mar, 2024
“Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencileri İle Kış Eğitim Kampı Gerçekleştirildi”

İstanbul Rumeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerine özel, 19-23 Şubat tarihleri arasında Kayseri Erciyes Hill Otel’de kış kampı organizasyonu gerçekleştirildi. Kamp, Spor Bilimleri Fakültesi kurulduğundan bu zamana kadar her sene düzenli belirlenen illerde yapılmaktadır. Kampa, Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Rekreasyon Bölümü, Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü, Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri ve Spor Yöneticiliği bölümlerinden toplam 38 öğrenci katılmıştır.

Kamp etkinliği, kayak sporu eğitimi yoluyla bedensel ve genel koordinasyonu geliştirmek amacı ile gerçekleştirilmiştir. Bunun yanında kayak eğitimi, öğrencilerin ekip ruhunu güçlendiren ve unutulmaz anılar biriktirmelerini sağlayan bir aktivitedir. Bu etkinlik, öğrencilerimize düzenli ve bağımsız bir şekilde kayak yapma fırsatı sunar. Bu sayede öğrencilerimizin gelişimlerini destekleyerek dengeli bir yaşam sürmelerine katkı sağlanmıştır.

Kampın ilk günü, öğrenciler seviyelerine göre üç gruba ayrılarak kayak dersi almışlardır. Birinci grup doğrudan beginner lift üzerinde, ikinci grup hafif eğimli bir yolda, üçüncü grup ise düz yolda eğitim aldı. Kampın ikinci gününde, birinci grup tekir pistinde, ikinci grup beginner lift üzerinde, üçüncü grup ise hafif eğimli bir yolda eğitimlerini sürdürdü. Üçüncü gün tüm öğrenciler tekir pistinde çalışmalara başladılar. Bu çalışmalar sonrasında öğrenciler, öncelikle yavaşlama teknikleri, ardından kar sapanı duruşunda hareket etme, kar sapanı dönüşü, paralel dönüş ve paralel kayma gibi beceriler edindiler. Bu eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrenciler, dördüncü gün Hisarcık Kapısı pistinde kayma pratiği yaptılar. Tekniği henüz tam oturmayan öğrenciler ise Tekir Kapı pistinde eğitimlerine devam ettiler. Tüm bu eğitimler sonucunda kampa katılan öğrenciler, temel kayak becerilerini edinerek, mavi pistlerde rahatlıkla kayak yapabilecek duruma geldiler. Eğitim süreci boyunca, öğrencilerin keyifli bir deneyim yaşamaları sağlanmıştır.