Dijital Diş Hekimliği ve Exocad Eğitimi Gerçekleştirildi

11 Oca, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Mehmet Balcı Yerleşkesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu,
Diş Protez Teknolojisi Programı tarafından S/A Milling Center kurucusu ve aynı zamanda kurs eğitmeni olan Cdt. Serkan AVCI'nın konuşmacı olarak katıldığı “Dijital Diş hekimliği ve Exocad Eğitimi” gerçekleştirildi.

Cdt. Serkan AVCI, öğrencilerimize günümüzde gittikçe yaygınlaşan dijital iş akışı-laboratuvar aşamaları hakkında eğitim verdi. Exocad yazılım programının tanıtımı, Exocad ile protetik restorasyonların tasarımına ve CAM aşaması olan üretime dair mesleki bilgilerini bizimle paylaştı. Aynı zamanda tek üye restorasyondan tam ağız restorasyona kadar laboratuvarda karşılaşabilecek vakalar üzerinden tasarım planlamaları hakkında görsele dayalı temel seviye Exocad eğitimide verdi. Yazılım programının arayüz tanıtımını yapıp kullanılabilecek materyaller ve çeşitli tasarım alternatiflerini uygulamalı olarak öğrencilerimize aktardı.

Eğitimin sonunda soru-cevap tekniği ile dijital ortamda yapılabilecek farklı protetik planlamalar tartışıldı. Öğrencilerimize vermiş olduğu bilgilerden dolayı eğitmenimiz Cdt. Serkan AVCI’ ya teşekkürlerimizi sunarız.