Açık Ateşten Teknolojik Pişirme Sistemlerine Konulu Seminer Gerçekleştirildi

02 Nis, 2024
Açık Ateşten Teknolojik Pişirme Sistemlerine Konulu Seminer Gerçekleştirildi

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü tarafından Mehmet Balcı Yerleşkesi Akın Akkan Konferans Salonu’nda “Açık Ateşten Teknolojik Pişirme Sistemlerine” konulu seminer düzenlendi. Seminer, Rational Endüstriyel Mutfak Şefi Umut EYİOĞLU'nun sunumuyla gerçekleşti ve yemek pişirme teknolojilerinin tarihsel gelişimi ile modern endüstriyel mutfak sistemlerinin etkileri detaylı bir şekilde ele alındı.

Umut EYİOĞLU'nun paylaştığı bilgiler, ateşin insanlık tarihindeki rolünü vurgularken, aynı zamanda endüstriyel fırınlar ve teknolojik pişirme sistemlerinin evrimini ve günümüzdeki çeşitlilik ile verimlilik düzeyini açıkça ortaya koydu. Seminerde, ateşin keşfiyle birlikte insanlığın yiyecek işleme ve pişirme süreçlerindeki dönüşümleri, kontrol edilebilir hale gelmesiyle birlikte pişirme tekniklerindeki gelişimleri vurgulandı. Endüstriyel fırınların ortaya çıkışıyla büyük ölçekli yemek üretiminin mümkün hale gelmesi, restoranlar, oteller ve diğer mutfak işletmeleri için önemli bir ilerleme olarak belirtildi.

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte pişirme sistemlerindeki çeşitlenme ve verimlilik artarken, özellikle son yıllarda akıllı mutfak sistemleri ve dijital pişirme tekniklerinin endüstriyel mutfaklarda büyük bir dönüşüm yarattığı vurgulandı. Bu teknolojilerin sağladığı kolaylık, hızlı ve hassas pişirme imkanlarıyla işletmelerin daha verimli ve kaliteli hizmet sunmasına olanak tanındığı belirtildi.

Seminerde ayrıca gelecekteki pişirme sistemlerinin şekillenme olasılıkları da tartışıldı ve inovasyon ile teknolojik ilerlemelerin mutfak sektöründe büyük değişimlere yol açacağı vurgulandı. Öğrenciler, bu seminer sayesinde geçmişin bilgilerinin yanı sıra geleceğin mutfak teknolojileri ve trendleri hakkında da önemli bir bakış açısı kazandılar.