2023-YKS Ek Yerleştirme Tercihleri Başladı

16 Eki, 2023

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı yükseköğretim programlarına ek tercih işlemleri ÖSYM tarafından yapılacaktır.

Adaylar 2023- YKS Ek yerleştirme tercihlerini 12-17 Eylül 2023 tarihleri arasından https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından kendileri gerçekleştirebileceklerdir. Tercih işlemleri 12 Eylül 2023 tarihinde saat 14.00’te başlayacak olup 17 Eylül 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Tercih Ekranı için Tıklayınız.

Ek Tercihler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ek Tercihlerden Kimler Yararlanabilecek?
Ek yerleştirme tercihlerinden birinci tercihlerde tercih yapmayan veya birinci tercihlerde tercih yapmasına rağmen herhangi bir programa yerleşemeyen öğrenciler yararlanabilecek. Ancak birinci tercihlerde herhangi bir programa kayıt hakkı kazanan adayların ek tercihlerde tekrardan tercih hakkı bulunmamaktadır. Ayrıca adayın tercihte bulunmak istediği bölümün ilgili puan türünde puanının hesaplanmış olması gerekmektedir. 2023-YKS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.

Ek Tercihlerde Başarı Sırası Şartı Var Mıdır?
Başarı sıralaması şartı olan bölümlerin ek kontenjan tercih işlemlerinde yine aynı başarı şartı vardır.

Ek Tercihlerde Taban Puan Şartı Var Mıdır?
Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak, yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan ön lisans programları ile lisans programlarını, ilgili programın puan türünde programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecektir. Kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları, ilgili yerleştirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebileceklerdir.

Ek Tercih Ücreti Ne Kadar?

Ek Tercih Ücreti Ne Kadar?
ÖSYM tarafından açıklanan kılavuza göre ek yerleştirme ücreti 50,00 TL'dir. Ek yerleştirme ücreti, 18 Eylül 2023 tarihi saat 23.59’a kadar yatırılabilecektir. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları yükseköğretim programları tercihleri geçersiz sayılacak, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

İstanbul Rumeli Üniversitesinde Ek Tercih Kontenjanları Belli Oldu

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Taban Puanları ve Ek Kontenjanları Tıklayınız