Geleneksel Türk Motifleri Çantaya Baskı Çalışması Gerçekleştirildi

27 Mar, 2024

Geleneksel Türk Motifleri Çantaya Baskı Çalışması Gerçekleştirildi

İstanbul Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü tarafından 25 Mart Pazartesi günü Mehmet Balcı Yerleşkesi C-311 Nolu Mimarlık Atölyesi II'de "Geleneksel Türk Motifleri Çantaya Baskı Çalışması"nda öğrenciler uygulamalı olarak çalışmalar gerçekleştirdi.

Öğrenciler, tasarladıkları modelleri seçerek linol üzerine çizimler yaptılar. Ardından çizimlerin üstünden oyarak çeşitli desenler oluşturdular ve bu desenleri boyayarak bez çantalarına bastılar. Yaratıcılıklarına ve tasarımlarına göre ortaya çıkan çalışmalar, öğrencilere geleneksel Türk sanatının değerini anlatmanın yanı sıra tasarım süreçlerinde motifleri kullanma becerilerini geliştirme fırsatı sundu.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından, 29 Mart Cuma günü Mehmet Balcı Yerleşkesi Fuaye Alanı'nda sergilenmesi için kurumaya bırakıldı.