Cumhuriyetin 100'üncü Yılında 100 Kadın Etkinliği Gerçekleştirildi

05 Şub, 2024

31 Ocak 2024 tarihinde 29 Ekim Kadınları Derneği tarafından Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda düzenlenen “Cumhuriyetin 100'üncü Yılında 100 Kadın” başlıklı etkinliğe İstanbul Rumeli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Neşe ATİK ve Doç. Dr. Süleyman ÖZMEN'in konuşmacı olarak katıldığı etkinlik gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Neşe ATİK, “Cumhuriyet Kadını Muazzez İlmiye Çığ’ın Hayatı”nı, Doç. Dr. Süleyman ÖZMEN’de “Tarih Boyunca Türk Kadının İtibar Mücadelesi”ni anlattı.

Prof. Dr. Neşe ATİK; 20 Haziran 1914 yılında Bursa'da dünyaya gelen Sümerolog, bilim insanı ve tarihçi Muazzez İlmiye Çığ’ın muhteşem hayat hikayesini ve Türk Bilim Dünyasına yapmış olduğu olağanüstü katkıları oldukça etkileyici bir şekilde katılımcılara sundu.

Doç. Dr. Süleyman ÖZMEN; Türk Kadınının İtibar Mücadelesinin geçirmiş olduğu safhaları tarihsel perspektif içerisinde etkinliğe katılanlarla paylaştı. Türk dilinde eril / dişi farkı olmadığını vurgulayan ÖZMEN, Türk töresinde de kadının en değerli hazine olarak görüldüğünü ve el üstünde tutulduğunu ifade etti. Türk Kurtuluş Savaşında kadınların üstlendiği önemli görevleri örnekleriyle aktaran ÖZMEN, kadının toplumların kalkınmasındaki önemini ve Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Türk Kadınlarına yeniden Türk Töresinde hak etmiş oldukları değeri verdiğini belirtti.

Düzenlenen programa 29 Ekim Kadınları Derneği Tekirdağ Şubesi Başkanı Seval EŞER, Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Tekirdağ Şubesi Başkanı Recep YILDIZ, Partilerin Kadın Kolları Başkanları, çeşitli parti ve kurum temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği bir etkinlik oldu.