Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 20. Akbank Kısa Film Festivali’ne Katıldı

04 Nis, 2024
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 20. Akbank Kısa Film Festivali’ne Katıldı

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri, 20.’si düzenlenen Akbank Kısa Film Festivali'nde unutulmaz bir deneyim yaşadılar. "Dünyadan Kısalar" bölümünde Kosova, Amerika ve Portekiz yapımı kısa filmleri izleyerek farklı kültürlerden sinematik eserlerle buluştular.

Festivalin diğer bölümlerinden biri olan "Deneyimler" kapsamında ise, Türk Sineması'nın önemli yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan'ın 1995 yılında Cannes Film Festivali'nde yarışmaya seçilen ilk Türk kısa filmi olan "Koza"nın gösterimine katılım sağladılar.

Ayrıca, film gösteriminin ardından gerçekleşen söyleşi, öğrencilere yönetmen Nuri Bilge Ceylan ile doğrudan iletişim kurma ve onun deneyimlerinden öğrenme fırsatı sundu. Festival direktörü ve yönetmen Selim Evci'nin moderatörlüğünde gerçekleşen bu söyleşi, öğrencilere sinema dünyasının içinden bir bakış açısı sunma imkanı sağladı.