2023 - 2024 Akademik Yılı Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi

16 Eki, 2023

1. GÜN

2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk haftasını geride bıraktık. Eğitim öğretim yılının ilk haftasında gerçekleştirilen oryantasyon programı ile üniversite hayatına atmış oldukları ilk adımda yeni gelen öğrencilerimizin yanında olduk. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer ÇETİN ve Sürekli Eğitim Merkezi   Öğr. Gör. Serap DAŞ tarafından planlanan ve yürütülen oryantasyon programı adeta öğrencilerin üniversite hayatına dair tüm meraklarını gidermek ve motive etmek niteliğinde bir program oldu. Oryantasyon programı, Silivri Mehmet Balcı Yerleşkesi, Haliç Uygulamalı ve Araştırma Merkezi ve Bostancı Yerleşkesi olarak, üç yerleşkemizde eğitim gören öğrencilerimize aynı program akışı ile sunulmuştur.

 “Yeni Dönem Açılış Konuşması” başlığı ile Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa KARA ile Oryantasyon programının açılışı gerçekleştirilmiştir. Konuşmalarında eğitimin önemini vurgulayan Rektörümüz, çalışmanın ve vatana, millete, topluma faydalı, üretken bireyler olmanın değerini anlatarak, “Hayatta en büyük ödül başarıdır”  şeklinde konuşmuştur. Yeni eğitim-öğretim dönemininin; ülkemize, akademisyenlerimize ve çok değerli öğrencilerimize hayırlı olsun tebriklerini iletmiş, başarı dilekleri ile konuşmasını sonlandırmıştır .
Program açılışın akabinde Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Serap DAŞ tarafından“Üniversiteli Olmak” başlığı ile öğrencilerimize sunduğumuz fırsatlara, öğrencilik hayatına dair önemli bilgiler ve tavsiyeler vermiş, akıllardaki merakı gidermeye ilişkin, motivasyon içerikli bilgi akışı sağlamıştır. Ayrıca ; Rumelili Olmak ve Rumeli Kimliği taşımanın önemini anlatmıştır. Sürekli Eğitim Merkezi ve eğitimlerin önemini de vurgulayan SEM Müdürümüz, yeni eğitim öğretim yılı için dileklerini ileterek sunumunu sonlandırmıştır.
Oryantasyon programımız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer ÇETİN  tarafından “Rumeli’ye Hoş Geldiniz” başlıklı konuşmasında , üniversitemizin yıllar içinde yaptığı ve bundan sonraki yıllarda yapmayı planladığı projelerden söz etmiş, öğrencilerimizle birlikte olmanın değerini aktarmıştır.

2. GÜN

10 Ekim 2023 Salı günü oryantasyon Programının açılışı SHMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe TANŞU tarafından yapılmıştır. “Bağımlılıkla Mücadele” başlığı ile öğrencilere seslenen Dr. Ayşe Tanşu, öğrencilere en güncel Kişisel Gelişim ve Psikoloji Kuramlarıyla, öğrencilerin öz benlik gelişimi için değerli bilgiler vermiştir. Yine ; bağımlılık ve bağımlılık  farkındalığın  önemini anlatan Tanşu, gençlerin de bu konuda yapabileceklerine dair tavsiyelerde bulunmuştur. 
 “Erasmus ” başlıklı semineri ile Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sinem YÜKSEL ÇENDEK, öğrenciler tarafından merak edilen “ERASMUS Programının önemi nedir, nasıl başvurulur ve öğrencilere sunduğu katkılar nelerdiré Sorusunun cevabını öğrencilerimizle paylaşmıştır. 

“Uzaktan Eğitim” başlıklı konuşması ile Öğr. Gör. Elif TÜREL, tüm öğrencilerimizin akademik hayatları boyunca ders programlarında karşılaşacakları uzaktan derslerle ilgili bilgi vermiştir. UZEM sistemi hakkında bilgi vermiş ve öğrenci erden gelen soruları cevaplamıştır. Böylece öğrencilerin ders programında karşılaştıkları uzaktan eğitim dersleriyle ilgili olan sorularına cevap niteliğinde bir seminer olmuştur.

“Yabancı Dil Programı” başlıklı seminerle devam eden programda; Yabancı Diller Koordinatörü  Hulkiye AKOL ve Hazırlık Sınıfları Koordinatörü Reyhan GÜLEN MUSTAFAOĞLU ; öğrencilerimizin yabancı dile olan ilgisine yönelik hem derslerde görecekleri İngilizce dersler hakkında hem de kariyer planlamalarına dahil ettikleri dil imkanları, yabancı dil dersleri/ kursları hakkında detaylı bilgiler aktararak, öğrencilerin sorularına cevap vermiştir.
Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Dilek KOYMAT da öğrencilere; SKS  tarafından sunulan imkânlardan, öğrenci kulüplerinden, üniversite içi yapılan etkinliklerden, kantin, kafeterya, revir, bahçe, spor salonları vb. alanların kullanımlarına dair paylaşımlar gerçekleştirmiştir.

Üniversitede Sosyal Hayat” başlığı ile seminere devam edilmiştir. Öğr. Gör. Sevda KÖYÜSTÜ tarafından verilen seminerlerde; Rumeli Üniversitesinde öğrencilerin sosyal yaşantısı ile ilgili bilgiler verilmiştir. İkinci günün kapanışı Öğrenci Konseyi tarafın-dan yapılmıştır. “Öğrencilik Hayatı” başlıklı ko-nuşmasıyla, Üniversite Öğrenci Konsey Başkanı Muhammet Emir ERDOĞAN, öğrenci arkadaşlarına, kendisini tanıttı ve öğrencilik hayatına dair konuşmalarıyla devam eden Konsey başkanı istek ve önerilerde, kendileri ile iletişim kurmaları gerektiğini bildirdi. Tanışma havasında başlayan Öğrenci Konseyi semineriyle oryantasyon programının ikinci gününün kapanışı yapılmıştır.

3.GÜN

5 Ekim 2022 Çarşamba Günü, Silivri Mehmet Balcı Yerleşkesinde, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Öğrenci Kulüp Stantları ve Etkinlikleri” adı altında etkinlik düzenlenmiştir. Etkinlik, Bostancı Yerleşkemiz ve Silivri Mehmet Balcı Yerleşkemizin bahçesinde, Haliç Uygulama ve Araştırma Merkezinde fuaye alanında yapılmış olup, eğlenceye de yer verilmiştir. Tüm kulüpler üniversiteye yeni gelen öğrencilerimizin ilgi alanlarına ve tercihlerine istinaden üyelikleri yapılmıştır. Kulüp etkinliği ile kaynaşma sağlanması hedeflenmiştir.

4. ve 5. GÜN

Oryantasyon Programının 4. ve 5. Günlerinde ise tüm yerleşkelerimizde eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacak olan öğrencilerimizin, kendi bölümlerine yönelik yapılan oryantasyonlarına yer verilmiştir. Öğrencilerimiz hem arkadaşlarıyla hem de dersi verecek olan öğretim üyeleri ile tanışma imkânı yakalamıştır.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nın; sağlık, mutluluk ve başarılar ile geçmesini temenni ediyoruz.