Mimarlık Bölümü Tarafından Feshane İstanbul Gezisi Gerçekleştirildi

18 Nis, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, "Tarihi Dokuda Mimarlık" teması üzerine bir gezi gerçekleştirildi. Bu gezi, öğrencilere mimari projelerinde ilham alabilecekleri önemli bir mekan olan Feshane İstanbul'a yapıldı.

Doç. Dr. Türkan UZUN, Dr. Öğr. Üyesi Hülya COŞKUN ve Arş. Gör. Serengül ŞARLI'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen teknik gezi sırasında, Feshane İstanbul'un restorasyonu tamamlanan kültür sanat mekanına dönüşümü incelendi. Mekânın karakteristik özellikleri üzerine detaylı analizler yapılarak, tarihi dokuda kültür sanat mekanı tasarlama konusunda öğrencilere rehberlik edildi.

Ayrıca, dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan Tate Müzesi'nin Türkiye'ye getirdiği koleksiyonu "The Dynamic Eye: Beyond Op and Kinetic Art" adlı sergi, öğrenciler tarafından deneyimlenerek optik ve kinetik sanatın ötesindeki dinamik görsel deneyimleri sunarak sanatsal bakış açılarını zenginleştirdi.

Etkinlik sonunda, öğrenciler dönem boyunca gerçekleştirdikleri projeleri tarihi dokunun içindeki dinlenme alanında değerlendirme fırsatı buldular. Bu atmosferde, geçmişle iç içe olan bir ortamda projelerini gözden geçirme ve tartışma imkanı buldular. Aynı zamanda, gezi deneyimlerini paylaşarak birbirleri ile bilgi alışverişinde bulundular.