Diş Protez Teknolojisi Programı Tarafından G-Ceram Porselen Tozu Uygulamaları Eğitimi Gerçekleştirildi

22 Nis, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Diş Protez Teknolojisi 
Programı öğrencilerinin mesleki gelişimlerini artırmak amacıyla GÜLSA firmasının desteğiyle Cdt. Onur KOLUKISA tarafından "G-Ceram Porselen Tozu Uygulamaları Eğitimi" gerçekleştirildi. Bu eğitimde, ülkemizde diş hekimliği alanında kullanılan porselen üretimini ve ihracatını yapan tek firma olan GÜLSA, öğrencilere kendi üretimi olan yerli ve milli G-Ceram porselen tozu seti hediye etti ve eğitime başlandı.

Eğitimde, tek üye üst santral diş için hazırlanmış metal alt yapı üzerine G-Ceram porselen tozu kullanılarak tepim teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı. Her öğrenci tek üye üst santral diş kuron restorasyonu yapma fırsatı buldu ve bu çalışmalar porselen fırınında pişirildi. Eğitimin sonunda Gülsa firması tarafından hazırlanmış uygulamalı porselen eğitimi katılım sertifikaları verildi.

Katılımcıların geri bildirimleri oldukça olumlu oldu; öğrenciler, uygulamalı eğitimden büyük fayda sağladıklarını ve mesleki becerilerinin geliştiğini belirttiler. Bu değerli eğitim için GÜLSA firmasına ve eğitmenimiz Cdt. Onur KOLUKISA'ya teşekkür ederiz.