2. Uluslararası Rumeli Toplum ve Eğitim Bilimleri Kongresi Gerçekleştirildi

02 May, 2024

Türkiye’den İstanbul Rumeli Üniversitesi, Kazakistan'dan Karaganda Buketov Üniversitesi ve Uluslararası Bilimsel Araştırma ve Strateji Geliştirme Derneği iş birliğiyle düzenlenen “2. Uluslararası Rumeli Toplum ve Eğitim Bilimleri Kongresi”, Üniversitemizin ev sahipliğinde Haliç Yerleşkemiz’de gerçekleştirildi. Kongre, Kazakistan Buketov Üniversitesi'nin akademik kadrosu ve çeşitli yerli/yabancı akademisyenlerin katılımıyla düzenlendi. Kongre, eğitim ve toplum bilimleri alanında uluslararası bir platform sağlayarak, bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etti.

Program, Dr. Nadire Kantarcıoğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra Kazakistan Karaganda Buketov Üniversitesi Psikoloji ve Felsefe Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Gaziza Jamaliyeva ve Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa KARA'nın konuşmalarıyla devam etti.

Açılış konuşmalarının ardından, eğitim ve toplum bilimlerine dair çeşitli önemli konuları ele alan bildiri sunumları gerçekleştirildi. Çanakkale Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ömer Solak, Eötvös Loránd Üniversitesi'nden Aidana Smagül ve Kazakistan Buketov Üniversitesi'nden Indra Akhmetova'nın bildiri sunumları gerçekleştirildi.

Sunumların ardından, kongreye katkılarından dolayı konuşmacılara plaket takdim edildi. Öğle yemeğinin ardından farklı sınıflarda düzenlenen oturumlarla kongre devam etti. Bu oturumlar, katılımcıların daha yakından etkileşimde bulunmalarına ve bilgi alışverişinde bulunmalarına olanak sağladı.