İstanbul Rumeli Üniversitesi, Mehmet Balcı Yerleşkesi Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanlığı, Swissôtel The Bosphorus iş birliğiyle “Sushi Yapım Teknikleri” eğitimi düzenledi. Etkinlik, Aşçılık Programı Dünya Mutfakları dersi kapsamında gerçekleştirildi ve Swissôtel The Bosphorus'un Executive Sushi Şefi Emre TALİ konuk olarak katılım sağladı.
Emre TALİ, bin yıl öncesine dayanan tarihiyle dikkat çeken Sushi hakkında genel bilgiler verdi. Öğrencilerimize, Uzakdoğu ve Asya mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan Sushi'nin yapımında kullanılan malzemelerden başlayarak, sushi çeşitlerine, sashimiye, nigiriye ve balık çeşitlerine kadar pek çok konuda bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Ayrıca, sushi yapımı sürecinde önemli olan fileto çıkarımı gibi detayları ve uzak doğu pişirme yöntemlerini de öğrencilerimize aktardı.
Swissôtel The Bosphorus'un deneyimli Executive Sushi Şefi Emre Tali, eğitimde tecrübelerini aktararak etkinliğin verimli geçmesine katkı sağladı ve öğrencilere sektördeki yenilikler ve gelişmeler hakkında bilgi sahibi olma fırsatı sundu.