İstanbul Rumeli Üniversitesi Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü tarafından düzenlenen “Profesyonel Mutfaklarda Kullanılan Mikro Filizler ve Yenilebilir Çiçeklerin Kullanımı” etkinliği gerçekleştirilmiştir.
Mikro filizler ve yenilebilir çiçekler, dünden bugüne değişen yemek pişirme teknikleri ve sunum şekillerinde en belirgin ürün gruplarıdır. Mimi çiftliğinin öğrencilerimize kapılarını açtığı bu etkinlikte birden farklı özellikteki birçok bitkisel kaynaklı besin, lezzeti artırmak, görselliği zenginleştirmek ve yemeğe hoş kokular katmak amacıyla mutfaklarda kullanılan yenilebilir çiçekler hakkına bilgi edinmişlerdir. Salatalarımıza, pasta ve tatlılarımıza, içeceklerimize ve hatta sıcak yemeklerin üzerine dekoratif bir dokunuş olarak eklediğimiz çiçekleri seçme fırsatı yakaladılar. Yenilebilir çiçek isimleri arasında menekşe, amber çiçeği, lavanta, gül, kabak çiçeği, papatya, karahindiba, amber çiçeği, hanımeli çiçeklerinide görüp bilgi aldılar.