24 Kasım Öğretmenler Günü Anma Töreni Gerçekleştirildi

29 Kas, 2023

24 Kasım Öğretmenler Günü ve Kurucumuz Mehmet BALCI'yı Anma Programı Kapsamında, İstanbul Rumeli Üniversitesi Mehmet Balcı Yerleşkesi, Haliç Uygulama ve Araştırma Yerleşkesi ve Kadıköy Uygulama ve Araştırma Yerleşkesinde 24 Kasım Cuma Günü anma programı gerçekleştirildi.

Mehmet Balcı Yerleşkesinde; 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Kurucumuz Matematik Öğretmeni Mehmet BALCI'yı Anma Günü münasebetiyle düzenlenen akademik cübbe takdim töreni gerçekleştirilmiştir. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başlayan programımız; Kurucumuz matematik öğretmeni Mehmet BALCI'yı anma töreni için hazırlanan video gösterisi ile başladı ve ardından İstanbul Rumeli Üniversitesi Sayın Rektör V. Prof. Dr. Mustafa KARA “Bu ülkede öğretmen olmak kolay değil, dünyanın birçok yerinde öğretmen olmak kolay değil. Öğretmen bir nesli yetiştiriyor, o ülkenin geleceğini yetiştiriyor.” sözlerinin ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenler için söylediği sözlerinden örnekler vererek “Mehmet BALCI, ışığını Atatürk’ün çalışmalarından alan bir matematik öğretmeniydi. Gençliğinde kurduğu hayallerini ve amaçlarını gerçekleştirmiş, Rumeli Üniversitesi'ni kurmuştur. Bende mensubu olduğum bu üniversitede çalışmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bizlere bıraktığı bayrağı alıp daha ileriye muasır medeniyetler seviyesine bu ışıkla taşımak zorundayız. Kendisini rahmetle, saygıyla anıyorum.” cümleleri ile konuşmasını tamamladı.

Balcı Vakfı Başkanı Sayın Fikriye BALCI, Doktora yeterliliğini almış olan; Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü Arş. Gör. Süreyya BABAYOĞLU,  Spor Bilimleri Fakültesi Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü Arş. Gör. Ozan ÖZDEMİR,  Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü  Arş. Gör. Dolunay SARAY ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü Arş. Gör. Beyza Nur ŞENGÜL'e takdir belgelerini takdim etmiştir.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Ahmet ERDOĞAN, Doktora yeterliliğini almış olan; Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Arş Gör. Reyhan DAĞ,  Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü  Arş. Gör. Tunahan ASLAN,  Spor Bilimleri Fakültesi Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü  Arş. Gör. Elif Aybüke YILMAZ ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğr. Gör. Güler BÜYÜKYILMAZ'a takdir belgelerini takdim etmiştir.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Sayın Hüseyin Afşin BALCI, Doktora yeterliliğini almış olan; İktisadi, İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Arş. Gör. Cansu TUNAHAN, İktisadi, İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Arş. Gör. Çağlar ÖZDEMİR,  İktisadi, İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Arş Gör. Erdem EREN, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Arş Gör. Merve KIRMACI'ya takdir belgelerini takdim etmiştir.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Sayın Kamuran ATAKAN, Doktora yeterliliğini almış olan; Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü Öğr. Gör. Dila EVLİYAOĞLU YİĞİT, Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü Öğr. Gör. Oğulcan USUFLU, Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü Öğr. Gör. Fahri ERYILMAZ ve İktisadi, İdari Bilimler Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü Arş. Gör. Hilal TAŞKIN'a takdir belgelerini takdim etmiştir.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Sayın Rektör V. Prof. Dr. Mustafa KARA, Doktora yeterliliğini almış olan; Spor Bilimleri Fakültesi Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü Arş. Gör. Özgün Miraç ÖZÇİLİNGİR, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü Arş. Gör. Hilal SATICI, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğr. Gör. Özge ÖKÇÜ'ye takdir belgelerini takdim etmiştir.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Sayın Rektör Yrd. Prof. Dr. Ömer ÇETİN, Doktora yeterliliğini almış olan; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Nazife KOÇ, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Başak TÜRKMEN, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Öğr. Gör. Ali Mesut TEMİZER'e takdir belgelerini takdim etmiştir.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Vakfımızın ve Üniversitemizin Mütevelli Heyet Üyesi Sayın Sadun YAVUZ, kuruluşumuzdan bu yana kıymetli çalışmaları ile bize destek veren yarı zamanlı akademisyenlerimiz; Öğr. Gör. Aykut BATUR, Öğr. Gör. Aslı ÇAKIR ve Öğr. Gör. Emel BALCI'ya plaketlerini takdim etti.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü Arş Gör. Dr. Ayşenur KURT TÜRKOĞLU, Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Öğr. Gör. Dr. Duygu Hidayet ARDA BAĞCE, Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü Öğr. Gör. Dr. Emrah ÖZDEMİR, Spor Bilimleri Fakültesi Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sevim AKŞİT ve Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Arş. Gör. Dr. Tarkan ÖZTÜRK'e Sayın Rektör V. Prof. Dr. Mustafa KARA'nın cübbe giydirme merasimi, daha sonrasında Balcı Vakfı Başkanı Sayın Fikriye Balcı'nın plaket takdiminin ardından akademisyenlerimizin tez sunumlarına ilişkin gerçekleştirdikleri konuşma ve fotoğraf çekimi ile son buldu.