Mimari Yapılarda Kentsel Dönüşüm Süreci ve Betonarme Yapılar Semineri Gerçekleştirildi

09 Nis, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu İç Mekan Tasarım Programı tarafından Akkın Akkan Konferans Salonu'nda Yüksek Mimar Öğr. Gör. Aykut BATUR’un konuşmacı olarak katılım sağladığı "Mimari Yapılarda Kentsel Dönüşüm Süreci ve Betonarme Yapılar" semineri gerçekleştirildi.

Seminerde, tasarım öğrencilerinin hayatı kolaylaştıracak yapılar tasarlaması ve gözün ihtiyaç duyduğu estetik algısını karşılayacak yapılar sunması ele alındı. Ayrıca, iyi bir mimarın hangi özelliklere sahip olması gerektiği ve bir yetenek veya beceriye sahip olmanın tasarımdaki önemi üzerinde duruldu. Mimari yapıların insan duyularına hitap etmesinin yanı sıra insan güvenliğini nasıl sağlayabileceği, özellikle deprem konusunda İstanbul'un hazırlıklı olup olmadığı, risk altındaki yapıların kentsel dönüşüm süreci ile nasıl gelişebileceği ve yol kat edebileceği üzerinde detaylı bir şekilde konuşuldu.

Seminer aynı zamanda kentsel dönüşümün önemini, süreçlerini, koşullarını ve insanlar için en verimli yöntemleri ele aldı. Bu konuların yanı sıra mimaride duyuların önemi ve mimari yapıların insan duyularına hitap etme konuları da detaylı bir şekilde işlendi. Seminer sonunda konuşmacı olarak katılım sağlayan Öğr. Gör. Aykut BATUR'a öğrencilerimize katkıları dolayısıyla plaket takdimi yapıldı.

                                 

​​​​​​​