Menü Planlama ve Asitte Pişirme Teknikleri Etkinliği Gerçekleştirildi

08 Ara, 2023

Üniversitemiz Mehmet Balcı Yerleşkesi Gastronomi Laboratuvarı'nda Swissotel Resort& Spa şefi Berkcan Deveçeker'in katılımlarıyla “Menü Planlama ve Asitte Pişirme Teknikleri” etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Menü planlaması; işletmenin kalbini oluşturur. Müşteri memnuniyetini arttırırken maliyetleri kontrol altında tutmayı hedefler. Bugün yiyecek – içecek endüstrisinin en önemli konularından biridir. Toplu beslenme hizmetlerinin temelini oluştururken ,hangi yiyecek ve içecekleri üretip ne şekilde pazarlayacağını belirlemek için de gereklidir. Berkcan Deveçer, menü planlaması yapılırken dikkat edilmesi gereken hususları ve önemli noktaların tecrübeyle birleştirilmesi ile hem sürdürülebilir hem de atıksız bir menü yaratımını anlatılmıştır. Bunun dışında pişirme tekniklerinden olan asitte pişirme teknikleri uygulamalı olarak işlenmiştir. Ürünün taze seçilmiş olmasının önemi kadar, pişirme tekniğinin uygunluğuda önemlidir. Asitte pişirme yöntemi, yaygın şekilde marine edilen etlere ya da sebzelere uygulanır. Çiğ ürünü asidik bir sıvı içersinde veya narenciye suyunda pişirme yöntemidir. Kullanılacak ürün pişirme öncesi tekniğine uygun olarak doğranmalıdır. 

Etkinlikte uygulamada dikkat edilecek hususlar hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Berkcan Deveçeker, öğrencilerimize farklı pişirme yöntemlerinden biri olan asitte pişirmeyi uygulamalı olarak görme fırsatı sunarken verdiği birçok bilgi ile ilham kaynağı olmuştur. Etkinliğe katılımlarından dolayı Swissotel Resort& Spa şefi Berkcan Deveçeker’e teşekkürlerimizi sunarız.