Sanatın İçinde Minik Adımlar Çalıştayı Gerçekleştirildi

09 Nis, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen, Grafik Tasarım Programı'ndan Öğr. Gör. Reyhan KESGİN ÜZEN ve Çocuk Gelişim Bölümü'nden Öğr. Gör. Elif TÜREL'in danışmanlığında "Sanatın İçinde Minik Adımlar Çalıştayı" düzenlendi.

Bu çalıştayda, anasınıfı öğrencilerinin sanata ve tasarıma olan ilgilerini artırmak, sanata teşvik etmek ve gelecekte bu alana yönelik ilgilerini keşfetmelerini sağlamak amaçlandı. Picasso'nun eserleri, onların hayal gücü ve yaratıcılıklarını ön plana çıkarmak için özel olarak düzenlendi. Çalıştay, anaokulu 5-6 yaş grubundaki çocuklara yönelikti ve el becerilerini geliştirmek, görsel benliklerini desteklemek ve hayal güçlerini somut uygulamalara dönüştürmelerini sağlamak için belirlenmiş yöntemler kullanıldı.

Aynı zamanda, farklı bölümlerde eğitim alan öğrencilerin iş birliğiyle gerçekleştirilen bu proje, ekip çalışması ve proje yönetimi gibi becerilerini geliştirme fırsatı sundu ve saha tecrübelerini artırdı.