Prof. Dr. Neşe ATİK Trakya'da Arkeoloji Konulu YouTube Kanalına Katılım Sağladı

16 Nis, 2024

Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ahmet YARAŞ tarafından düzenlenen "Trakyada Arkeoloji" toplantıları, Trakya Bölgesi'nde çalışan arkeologların kazı ve araştırmalarını online olarak sunuyor. Bu toplantılar YouTube'da da yayınlanıyor. İstanbul Rumeli Üniversitesi adına Heraion Teikhos kazılarını yöneten Prof. Dr. Neşe ATİK, 12 Mart 2024 tarihinde bir kez daha bu toplantıya katıldı.

2000 yılında Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Karaevlialtı Mevkii’ndeki Heraion Teikhos’ta kazı çalışmalarına Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile iş birliği içerisinde başlandı. Bugün üniversitemiz adına Prof. Dr. Neşe ATİK tarafından çalışmalar sürdürülmektedir. Heraion Teikhos bir “Trak Şehri” olup, yurdumuzda halen kazı çalışmaları yapılan ilk Thrak yerleşimi Trak buluntuları veren tek kazı alanıdır. Kazılarımızın iki hedefi vardır; birincisi bu ören yerini koruma ve kültür turizmine kazandırmak, ikincisi ise bilim dünyasına tanıtmak. 

Heraion Teikhos şehrindeki Trak Medeniyeti'ne ilişkin tek arkeolojik kazı çalışması gün ışığına çıkardığı özgün Trak buluntularını "Trakyada Arkeoloji" toplantıları kapsamında üç farklı konuda katılım sağlayıp sunmuştur. Bu sunumlar şunlardır:

Trakyada Arkeoloji 20; "Tekirdağ Heraion Teikhos’ta Kült ve Sağlık Merkezi"
Trakyada Arkeoloji 2; "Orfik Öğreti ve Thrak Kralları"
Trakyada Arkeoloji 37; "Traklarda Sosyal Yaşam"
"YouTube Trakyada Arkeoloji Neşe Atik" adresinde izlenebilir.