İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme Ve Diyetetik Bölümü Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi

11 Mar, 2024

Kurulduğu günden itibaren öğrencilerinin bilimsel katkılarına ve başarılarına her zaman değer veren İstanbul Rumeli Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin “Önlük Giyme Töreni” 8 Mart 2024 tarihinde Kadıköy Uygulama ve Araştırma Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, öğrencilerimizden Yaren DİLMEN ve Melike MÜRSELİM'in konuşmaları ile devam etti. Daha sonra ise Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler YENİPINAR, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Can İKİZLER ve Sayın Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer ÇETİN'in konuşmaları yer aldı.

Törende öğrenciler platforma davet edilerek, önlükleri giydirilmiş ve aileleri bu anı tanıklık etmiştir. Öğrenciler, mesleklerine adım atmalarının sembolü olarak önlüklerini giyerken, sağlık sektöründe önemli bir rol üstlenecekleri heyecanını taşımışlardır.

Öğrenciler, aldıkları bilimsel eğitim ve etik değerler ışığında beyaz önlüklerini giymenin gururunu yaşamışlardır. Bu önlükler, sorumluluklarını hatırlatan ve yeni başarılar elde edecekleri yolculuğun bir simgesi olarak kabul edilmiştir.

Beyaz önlük, diyetisyenlik mesleğinin temsil ettiği değerleri simgeler. Dürüstlük, ahlak, sırdaşlık, aydınlık, asalet, saflık, alçak gönüllülük ve sorumluluk gibi değerler, bu mesleğin özünü oluşturur. Önlüğün kirlenebileceği ancak mesleki, vicdani, ahlaki ve insani değerlerin asla lekelenmemesi gerektiği üzerinde durulmuştur.

Öğrencilere, ilerleyen yolda bilimin rehberliğinde aydınlık bir gelecek dilerken, başarılarının devamını dilediler. Bu tören, Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinin mesleki yolculuğunda bir dönüm noktası olarak kabul edildi ve gelecekleri için güçlü bir temel oluşturdu.