Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Tarafından Pasteis De Nata Tatlısı Workshop’u Gerçekleştirildi

25 Nis, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Portekiz'e özgü lezzetli bir tatlı olan "Pasteis De Nata Tatlısı Workshop'u" düzenledi.

Pasteis de Nata, ilk olarak 18. yüzyıl öncesinde Lizbon'daki Jerónimos Manastırı'ndaki rahipler tarafından üretildiği bilinmektedir. Bu manastır aynı zamanda UNESCO tarafından koruma altına alınmış bir destinasyon konumundadır. Workshop’ta, Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri bu tatlının kökenlerini, yapılış sürecini ve püf noktalarını öğrenme fırsatı buldular.

Öğrenciler, Pasteis de Nata'nın tarifini adım adım uygulayarak pratik yapma şansı elde ettiler. Workshop boyunca, tatlı yapımında kullanılan malzemelerin seçimi, hazırlık aşamaları ve pişirme teknikleri detaylı bir şekilde incelendi.

Bu etkinlik, sadece lezzetli bir tatlıyı yapma pratiği sunmakla kalmadı, aynı zamanda Portekiz mutfağının zengin mirasına da bir bakış açısı kazandırdı. Öğrenciler, kültürel bir yolculuk yaparken gastronomi alanındaki becerilerini geliştirme fırsatını yakaladılar.