Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

İstanbul Rumeli Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi , Mimarlık, İç Mimarlık, Radyo,Televizyon ve Sinema , Gastronomi , Halkla İlişiler ve Reklamcılık Bölümlerinden oluşmaktadır. Fakülte, gelişmiş müfredatı ve uzman akademik kadrosu ile mesleğinde yetkin, sosyal sorumluluk bilinci yüksek, eleştirel düşünceye açık , yaratıcı ve gündemi takip eden meslek insanları yetiştirmeyi hedefler. Bu amaç doğrultusunda hazırlanan ders programları, teorik ve uygulama çalışmalarının yanında, atölye çalışmaları, alan gezileri ve sektör temasları ile öğrencilerin mesleklerinin tüm bağlantılarını anlayabilen ve yorumlayabilen bireyler olmasına katkı sunmayı öncelikli amaç haline getirir.

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi farklı programları bünyesinde barındıran yapısı ile öğrencilerinin ve akademisyenlerinin interdisipliner bir çalışma ortamı içinde faaliyet göstermesine olanak tanır. Fakülte ulusal ve uluslararası çalışmaları takip eden ,yaratıcı çözümler ile her alanda var olabilen, üretken, girişimci mezunları ile küresel ölçekte varlık göstermeyi amaçlar.

Üniversitemiz Senatosu’nun 05.07.2023 tarihli  ve 2023/12-07 Sayılı kararı ile 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’ndan itibaren, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Eğitim Öğretime Haliç Uygulama ve Araştırma Yerleşkesinde devam edecektir.

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Haberleri

Sürdürülebilir Türk Mutfağı Temalı Çalışma Atölyeleri Gerçekleştirildi.

07 Haz, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından, Türk mutfağının köklü yemek kültürünü, kaliteli gıda ürünlerini, atık üretmeyen yapısını ve sürdürülebilirlik anlayışını daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla "Sürdürülebilir Türk Mutfağı" temalı çalışma atölyeleri düzenlendi. 21-27 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen bu atölyeler, üniversite öğrencilerinin katılımına açık olarak gerçekleştirildi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Çorlu Algida Fabrikasını Ziyaret Etti​​​​​​​

07 Haz, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından, dünyadaki en yüksek dondurma üretim hacmine sahip olan Çorludaki Algida fabrikasına kapsamlı bir sektörel gezi düzenlenmiştir.

Öğrenci Gözünden Sinema Sempozyumu Gerçekleştirildi

06 Haz, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi Haliç Uygulama ve Araştırma Yerleşkesi Cep Sineması, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen “Öğrenci Gözünden Sinema” başlıklı sempozyuma ev sahipliği yaptı.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Tarafından İGA Park Sosyal Firması Ziyareti Gerçekleştirildi

04 Haz, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, İstanbul Havalimanında toplu yemek üretimi faaliyeti gösteren İGA Park Sosyal firmasını ziyaret etti.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencileri Topkapı 1. Gastronomi Trendleri ve Yerel Mutfaklar Formu’nda

17 May, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, İstanbul Topkapı Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen “Topkapı 1. Gastronomi Trendleri ve Yerel Mutfaklar Formu” adlı etkinliğe katıldılar.

Danışmanlık Saatleri