Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Tarafından Catering Yemek Sektörü ve İstihdam Konulu Seminer Gerçekleştirildi 

22 Mar, 2024
Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Tarafından Catering Yemek Sektörü ve İstihdam Konulu Seminer Gerçekleştirildi 

İstanbul Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü tarafından Mehmet Balcı Yerleşkesi Akın Akkan Konferans Salonunda düzenlenen "Catering Yemek Sektörü ve İstihdam" konulu seminerde, FA Grup Genel Müdür Yardımcısı ve İstanbul Gastronomi ve Aşçılar Derneği Onursal Başkanı Tuncay BAYCAN konuşmacı olarak katılım sağlandı.

Seminerde, hazır yemek fabrikasının kurulumu, mutfak ekipmanları, hijyen ve sanitasyon standartları, yemek üretim teknikleri, kullanılan cihazlar ve catering hizmetlerinde istihdam şartları ve imkanları gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı. Fabrikanın fiziksel yapılanması, kullanılacak ekipmanların seçimi ve yerleştirilmesi gibi konulara vurgu yapılarak, işletmelerin hijyen ve sanitasyon standartlarına uyum sağlaması gerekliliği vurgulandı. Ayrıca, modern mutfak ekipmanlarının kullanımının verimliliği artırdığı ve hijyen standartlarını koruduğu belirtildi. Yemek üretim teknikleri ve kullanılan cihazlar da detaylı bir şekilde incelenerek, teknolojinin sunduğu imkanların yemek üretim sürecini daha verimli ve kaliteli hale getirmede önemli bir rol oynadığı ifade edildi.

Seminerde catering hizmeti veren işletmelerde istihdam şartları ve imkanlarına da değinildi. Catering sektöründe çalışanların hakları, iş güvencesi ve müşteri memnuniyetini artırmak için uygulanan stratejiler detaylı bir şekilde ele alındı. 

FA Grup Genel Müdür Yardımcısı ve İstanbul Gastronomi ve Aşçılar Derneği Onursal Başkanı Tuncay BAYCAN'a katılımı ve sunumu için teşekkür ederiz.