Ben Eskiden Çok Ünlüydüm Adlı Tiyatro Oyunun Prodüksiyonu Öğrencilerimiz Tarafından Tamamlandı

05 Mar, 2024
Ben Eskiden Çok Ünlüydüm Adlı Tiyatro Oyunun Prodüksiyonu Öğrencilerimiz Tarafından Tamamlandı

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nden Öğr. Gör. Gökhan ERARSLAN'ın kaleme aldığı ve yönettiği "Ben Eskiden Çok Ünlüydüm" adlı tiyatro oyununun çekimleri başarıyla tamamlandı.

Oyunun ana teması hakkında konuşan Öğr. Gör. Gökhan ERARSLAN, "90’lı yılların yalnızca güzel anılardan ibaret olmadığını, o dönemin ekonomik krizlerinden, siyasi bunalımlarından ve faili meçhullerin olduğu da bir dönemdi. Biz o gün başlayan hikayemizi bugün devam ettiriyoruz. Sahnede karakterimizi etik bir ikilem içerisinde buluyoruz ve onun bu ikilemini seyirciyle buluşturuyoruz. Seyircinin bir muhakeme yaparak karakterimiz adına karar vermesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Oyunda, 90’lı yıllarda çocuk yıldızı olan ancak günümüzde adı neredeyse unutulmuş bir oyuncunun gözünden geçmişe bakılıyor. Bu karakteri canlandıran Ezgi HÜYÜKPINAR ERARSLAN ise "90’larda çocukluğu geçmiş bir oyuncuyu canlandırıyorum ben oyunda. Çok yoğun bir çatışması var karakterimizin ve bu çatışmayı seyirciyle paylaşıyor. 90’larda başlayan hikayesini bugün yaşamaya ve seyirciye anlatmaya çalışıyor" dedi.

Oyunun prodüksiyon çalışmaları ise İstanbul Rumeli Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Arş. Gör. Dr. Tarkan ÖZTÜRK’ün koordinatörlüğünde, “Film Yapım Yönetim” ve “Fotoğrafçılık Teknikleri” dersleri kapsamında İstanbul Rumeli Üniversitesi, Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileriyle gerçekleştirildi.