Yapay Zeka Beslenme ve Diyetetik Alanında Neleri Değiştirecek Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

08 Oca, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Bilimin Işığında Akademik Etkinlikler kapsamında Doç. Dr. Ayhan DAĞ’ın konuşmacı olarak katıldığı “Yapay Zeka: Beslenme ve Diyetetik Alanında Neleri Değiştirecek?” konulu söyleşi ZOOM üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir.

Beslenme alanında geliştirilen yapay zeka destekli uygulamalar; bireylere/hastalara kişiselleştirilmiş beslenme önerileri sunmak için gerekli verilerin toplanmasında, toplanan bu verilerinin analiz edilerek kişiye özel tedavi verilmesinde rol oynamaktadır. Öğrencilerimiz de bu alanda bilgilendirilmiş ve merak ettikleri konular hakkında da detaylı bilgi sahibi olmuşlardır.