İstanbul Rumeli Üniversitesi nde Mezuniyet Coşkusu

16 Eki, 2023

İstanbul Rumeli Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 11 Ağustos 2023 tarihinde Silivri Müjdat Gürsu Spor Kompleksinde gerçekleşti. İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan toplam 2074 öğrencimiz mezun oldu.

Silivri İlçe Protokolü, Üniversitemizin akademik ve idari personeli, mezunlarımız ile ailelerinin katıldığı tören, Rumeli mezunlarının Silivri Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleşen yürüyüş geçidiyle başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından konuklarımız okulumuzun kurucusu, matematik öğretmeni Saygıdeğer Mehmet Balcı’nın anısına hazırlanan videoyu izlediler.

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kara’nın açılış konuşmasının ardından Mütevelli Heyet Başkanımız Veteriner Hekim Sayın Nazlı Hilal Balcı, Silivri Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz ve Silivri Kaymakamımız Sayın Tolga Toğan konuşmalarını gerçekleştirdiler. Mezunlarımızın geçtiğimiz yıl üniversitemizde gerçekleştirdikleri faaliyetleri kapsayan videonun izlenmesinden sonra, Fakülte ve Meslek Yüksek Okulunu birincilikle bitiren öğrencilerimiz sahneye davet edildiler. 

Dereceye giren öğrencilerimize plaketlerini Silivri Kaymakamımız Sayın Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz, Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Nazlı Hilal Balcı, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Kara, Ankara’da programı bulunması nedeniyle törene katılamayan Kurucu Vakıf Başkanımız Sayın Fikriye Balcı’nın yerine Kurucu Vakıf Üyemiz Sayın Alaaddin Selçuk, Mütevelli Heyet Üyelerimiz Sayın Sadun Yavuz ve Sayın Mehmet Fatih Aktaş takdim ettiler. 

Fakülte ve Yüksekokul Birincilerimiz Nazlı Yanılmaz ve Kübra Yavuz’un mezuniyet kütüğüne isimlerinin işlenmesinin ardından, 2022-2023 Akademik yılı birincisi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü mezunumuz Nazlı Yanılmaz bir konuşma yaptı. 

2015 yılında kurulan üniversitemizin yerleşkelerini ve gençlere sunduğu imkanların anlatıldığı videonun izlenmesinin ardından yeni mezun olan öğrencilerimize Dekanlarımız, Müdürlerimiz, Bölüm ve Program Başkanlarımız tarafından diplomaları takdim edildi. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Tanşu eşliğinde “Mezuniyet Yemini” eden öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın büyük sevincini yaşadılar.