Origami Sanatı Çalıştayı Gerçekleştirildi

09 Nis, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü tarafından düzenlenen “Origami Sanatı Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Origami, genellikle tek bir parça kağıt kullanılarak farklı şekiller ve yapılar oluşturarak görsel bir deneyim sunar. Bu sanat formu, öğrencilere kağıdın sınırlı malzeme olmasına rağmen neler yapabileceklerini keşfetme fırsatı sundu.

Öğrenciler, çalıştay boyunca kağıdı katlayarak ve kıvırarak farklı şekiller oluşturmayı öğrendiler. Estetik bir deneyim sunan origami, genellikle simetriye önem verir ve katlama ve kıvrımlarla simetrik ve dengeli yapılar oluşturmayı amaçlar.

Origami Sanatı Çalıştayı, öğrencilere kağıdı katlayarak ve kıvırarak farklı şekiller ve yapılar oluşturarak estetik ve görsel bir deneyim sağlama fırsatı verdi. Katılım sağlayan öğrenciler, bu deneyim sayesinde yaratıcılıklarını keşfetme ve origami sanatının inceliklerini öğrenme şansı buldular.