İstanbul Rumeli Üniversitesi Mehmet Balcı Yerleşkesi'nde Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü tarafından 18 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen Paşa DAĞIDIR'ın konuşmacı olarak katıldığı “Vejetaryen ve Vegan Mutfak Atölyesi” etkinliği gerçekleştirilmiştir.
Vejetaryen ve vegan mutfak günümüz bitkisel bazlı beslenen insanların en büyük alternatif yenilikçi bir mutfağıdır. Anadolu mutfağında yer alan keşkek ve kebap yemeğinin vegan versiyonunu yaparak aslında bir Anadolu mutfağındaki ürünlerin veganlara bir alternatif olması sağlanmıştır . Aynı zamanda Ege mutfağında yer alan endemik bitkiler gün yüzüne çıkartılarak bir vegan urla enginarı vegan salatası yapılmıştır. Bu keyifli etkinlikte öğrencilerimiz farklı beslenme modellerinde nasıl alternatifler üretmeleri gerektiği hakkında bilgi sahibi olmuşlardır.