Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Saha Gezisi Etkinliği Gerçekleştirildi

18 Ara, 2023

Türkiye ile dünya gastronomi arasında köprü görevi görmeye devam eden ve dünya gastronomi etkinlikleri arasında ilk iki sırada yer alan Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı'nın 8.'si 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde “Coğrafya” teması çerçevesinde gerçekleştirildi.

Dünyaca ünlü şefler Gastromasa Konferansında Coğrafya teması çerçevesinde ülkeleri için coğrafik değere ve öneme sahip ürünlerinin hikayelerini, kendi mutfaklarının gelişimini, dünya mutfağındaki trendleri anlatıp; kendi coğrafyalarına özgü ürünleri kullanarak workshoplar gerçekleştirdi.

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanları ve öğrencileri kongreye katılım sağladı. Öğrencilerimiz uluslararası platformlarda boy gösteren firmaları ve şefleri tanıma fırsatı buldular.