Uluslararası Rumeli Sosyal ve Eğitim Bilimleri Kongresi Düzenlendi.

16 Eki, 2023

10-12 Temmuz 2023 tarihlerinde İstanbul Rumeli Üniversitesi, Haliç Uygulama ve Araştırma Yerleşkesinde gerçekleştirildi. İstanbul Rumeli Üniversitesinin ev sahipliğinde ve UBS Enstitüsü organizasyonu ile bu yıl birincisi gerçekleştirilen Uluslararası Rumeli Sosyal ve Eğitim Bilimleri Kongresi’ne ( INTERNATIONAL RUMELI CONGRESS ON SOCIAL AND EDUCATIONAL SCIENCES ) 8 farklı ülkeden 50’ye yakın bilim insanı ve araştırmacı katılarak, bilimsel çalışmalarını yüz yüze yapılan sunumlarla gerçekleştirdiler.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Haliç Uygulama ve Araştırma Yerleşkesinde aynı anda 3 ayrı salonda gerçekleştirilen kongreyi diğer kongrelerden ayıran en önemli özelliği ise  sunumların bizatihi eğitim ve gelişim konularını esas alan gerçek uygulamalar eşliğinde yapılmış olmasıdır. Kongrede sunulan birbirinden güzel bildiriler gerek özet olarak ve gerekse tam metin olarak Uluslararası ISBN numaralı Kongre Kitabında İngilizce ve Türkçe olarak basılacaktır.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa KARA, İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Ömer ÇETİN, İstanbul Rumeli Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim YÜKSEL, UBS Enstitü Başkanı Dr. Nadire KANTARCIOĞLU’nun yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı katılımcılar ve izleyiciler kongreyi takip ettiler. Kongrenin sonunda ise kongre yönetimi; kongrenin ikincisinin yine İstanbul Rumeli Üniversitesi ve UBS Enstitüsü işbirliği ile Balkan ülkelerinden bir üniversite ile gerçekleştirilmesi hususunda prensip olarak kararına vardılar.