18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı Gerçekleştirildi

19 Mar, 2024
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı Gerçekleştirildi

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Mehmet Balcı Yerleşkesi Akın Akkan Konferans Salonu’nda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı gerçekleştirildi. Program, saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı ve günün anlam ve önemine yönelik hazırlanan video gösterimi ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Sayın Rektör V. Prof. Dr. Mustafa KARA, Çanakkale Zaferi'nin ve şehitlerin önemine vurgu yaptığı bir konuşma gerçekleştirdi. Üniversitemizin Müzik Kulübü’nden öğrencimiz, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü anısına muhteşem bir müzik dinletisi sundu.

Sayın Doç. Dr. Süleyman ÖZMEN, "Türk Milletinin Kaderinin Yeniden Yazıldığı Yer Çanakkale" konulu sunumu gerçekleştirerek dinleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşattı. Sunumunda Çanakkale Zaferi'nin tarihsel ve stratejik önemini derinlemesine ele alarak Türk milletinin kahramanlığını ve kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Çanakkale Savaşı'nın sadece bir zafer değil, aynı zamanda Türk milletinin iradesinin ve mücadelesinin tarih boyunca unutulmaz bir örneği olduğunu vurguladı.

ÖZMEN'in sunumu, tarihsel detaylara derinlemesine inerek dinleyicileri etkileyici bir yolculuğa çıkardı. Çanakkale'nin sadece bir coğrafya değil, Türk milletinin kaderinin şekillendiği bir yer olduğunu vurgulayarak dinleyicilerin Çanakkale ruhunu daha iyi anlamalarını sağladı. Bu etkileyici sunum, Çanakkale Zaferi'nin unutulmaz bir sembolü olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Program boyunca; Çanakkale Savaşı sonrası 12 sene boyunca Balkan İstiklal Seferberlik Savaşı’nda askerliğini tamamlamış gazi olmuş madalyası alabilir belgesi (madalya beratı) ve 1892 senesinde Çanakkale Savaşına katılmış mavzer ve mavzer kasaturası bulunmaktaydı.