İmplantüstü Protezlerde Geleneksel ve Dijital İş Akışı Konulu Eğitim Gerçekleştirildi

09 Oca, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Diş Protez Teknolojisi Programı öğrencilerimizin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla AGS Medikal firmasının katkılarıyla Cdt. Esat AKSÜNGER tarafından “İmplantüstü Protezlerde Geleneksel ve Dijital İş Akışı” konulu eğitim gerçekleştirilmiştir.
 
Dijital teknolojinin diş hekimliği alanında da gittikçe yaygınlaşmasıyla birlikte gelişen dijital üretim teknikleri ve laboratuvarda iş akışı sırasında kullanılan ekipmanlar anlatıldı. Eğitim sırasında ağız içi ortamı taklit edilerek Helios 500 dijital ağız içi tarayıcı ile dijital ölçü alımı, dijital ölçünün laboratuvara aktarım yöntemleri, Exocad yazılım programı ile tek üye bir implantüstü restorasyon tasarımının yapım aşamaları uygulamalı olarak öğrencilerimize aktarıldı. Geleneksel ve dijital iş akışı sırasında yaşanabilecek olası hatalar hakkında çözüm yolları konuşuldu.

Geçmişten günümüze implantüstü protez üretim tekniklerinin ve aşamalarının detaylıca konuşulup tartışıldığı bu eğitimde öğrencilerimizin sorularını titizlikle yanıtlayan Cdt. Esat AKSÜNGER’ e ve eğitime verdikleri destek için AGS Medikal’e teşekkür ederiz.