AFAD Hafif Arama Kurtarma Ekibi

25 Mar, 2024

AFAD Hafif Arama Kurtarma Ekibi Duyurusu
İstanbul Rumeli Üniversitesi ile Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ve AFAD arasında yapılan protokol gereği, kurumumuz bünyesinde gönüllü Hafif Arama Kurtarma Ekibi oluşturulması için çalışmalara başlıyoruz.

Akademik-idari personelimiz ve kıymetli öğrencilerimizden oluşturulması planlanan 27 kişilik ekibin gönüllülük esası ile bir araya gelmesi hedeflenmektedir.

Tüm eğitim süreci Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülecek çalışmanın ekipman donanım içeriği de kurumumuz tarafından planlanacak olup, gönüllülük bildirimi ile eğitim sürecine başlayan bu ekibimizin eğitim bitiminde Cumhurbaşkanlığı nezdinde akreditasyon eğitimine katılmaları için süreç beraberce takip edilecektir.

19 Nisan 2024 Cuma gününe kadar alınacak başvuruların ardından ilgili komisyon 22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan değerlendirmenin ardından eğitim almaya hak kazanacak olan ekip üyelerine karar verecektir.
06-10 Mayıs 2024 ve 13-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında 10:00-16:00 saatleri arasında Hafif Seviye Arama ve Kurtarma Eğitmen Eğitimi alacak olan ekip üyeleri Destek AFAD Gönüllüsü olacaktır. Eğitim Silivri Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi-(SAK) eğitmenleri tarafından Silivri Belediyesi Eğitim sahasında planlanmaktadır.

S.S.S.

Yerel afet gönüllüleri tarafından hafif ve orta hasar görmüş yapılarda, profesyonel ekipler gelinceye kadar gerçekleştirilen arama ve kurtarma faaliyetleri hafif arama kurtarma olarak tanımlanmaktadır.

• Etkilenen bölgenin keşfi ve araştırılması.
  • Risk seviyesini azaltmak için tehlikelerin ve sorumluluk eylemlerinin tespiti.
  • Kamu hizmetlerinin kontrol edilmesi.
  • Tehlikeli maddelerin ayrılması ve güvenli bir şekilde yapılabiliyorsa tanımlanması.
  • Yüzeyde arama kurtarma.
  • Afetzedeler için ilk tıbbi tedavi ve kurtarma.
  • Yaralı ve Ölü Toplama Noktalarının kurulması.
  • Yerel acil durum yönetim düzenlemelerine dahil olmalarında uluslararası ekiplere yardımcı olma.
  • AFAD Gönüllüsü olmaya istekli 15 yaşını doldurmuş ve T.C. vatandaşı olan herkes gönüllü olabilir.
  • AFAD Gönüllüsü adaylarının eğitim ve çalışma programlarını aksatmayacak zaman opsiyonlarına sahip olması gereklidir.
  • AFAD Gönüllülük eğitimlerine/ görevlerine katılacak olan AFAD Gönüllüsü adaylarının sağlık durumlarının alan çalışmalarına ve seyahate uygun olması gereklidir.

Üniversitemiz web sitesinde paylaşılan duyurudaki başvuru formunu doldurarak ön başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvurular ilgili komisyon tarafından değerlendirilerek ekip üyesi olmaya hak kazanan kişiler web sayfamızdan duyurulacaktır.

Ülkemizde yaşanan deprem, sel, çığ, heyelan gibi afetlere karşı farkındalık kazanmak, bu gibi afetlerin öncesinde ve sonrasında neler yapabileceğini öğrenmek, bu eğitimle beraber afetzedelere yardım etmek ve yaralarını sarabilmek açısından büyük önem teşkil etmektedir.

Öğrenci için TIKLAYINIZ.

Personel için TIKLAYINIZ