AFAD Hafif Arama Kurtarma Ekibi

İstanbul Rumeli Üniversitesi ile Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ve AFAD arasında yapılan protokol gereği, kurumumuz bünyesinde gönüllü Hafif Arama Kurtarma Ekibi oluşturulması için çalışmalara başlıyoruz.

Akademik-idari personelimiz ve kıymetli öğrencilerimizden oluşturulması planlanan 27 kişilik ekibin gönüllülük esası ile bir araya gelmesi hedeflenmektedir.
Tüm eğitim süreci Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülecek çalışmanın ekipman donanım içeriği de kurumumuz tarafından planlanacak olup, gönüllülük bildirimi ile eğitim sürecine başlayan bu ekibimizin eğitim bitiminde Cumhurbaşkanlığı nezdinde akreditasyon eğitimine katılmaları için süreç beraberce takip edilecektir.

05-16 Şubat tarihleri arasında alınacak başvuruların ardından ilgili komisyon 16-22 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan değerlendirmenin ardından eğitim almaya hak kazanacak olan ekip üyelerine karar verecektir.

İlk etapta 26 Şubat-1 Mart tarihleri arasında 5 günlük temel eğitime katılan ekip üyeleri Destek AFAD Gönüllüsü olacaktır. Ardından 4-11 Mart tarihleri arasında akreditasyon eğitimi alan ekip üyeleri yapılacak olan sınav sonucunda hafif arama kurtarma ekibi üyesi olmaya hak kazanacaklardır.

S.S.S.

Yerel afet gönüllüleri tarafından hafif ve orta hasar görmüş yapılarda, profesyonel ekipler gelinceye kadar gerçekleştirilen arama ve kurtarma faaliyetleri hafif arama kurtarma olarak tanımlanmaktadır.

• Etkilenen bölgenin keşfi ve araştırılması.
  • Risk seviyesini azaltmak için tehlikelerin ve sorumluluk eylemlerinin tespiti.
  • Kamu hizmetlerinin kontrol edilmesi.
  • Tehlikeli maddelerin ayrılması ve güvenli bir şekilde yapılabiliyorsa tanımlanması.
  • Yüzeyde arama kurtarma.
  • Afetzedeler için ilk tıbbi tedavi ve kurtarma.
  • Yaralı ve Ölü Toplama Noktalarının kurulması.
  • Yerel acil durum yönetim düzenlemelerine dahil olmalarında uluslararası ekiplere yardımcı olma.
  • AFAD Gönüllüsü olmaya istekli 15 yaşını doldurmuş ve T.C. vatandaşı olan herkes gönüllü olabilir.
  • AFAD Gönüllüsü adaylarının eğitim ve çalışma programlarını aksatmayacak zaman opsiyonlarına sahip olması gereklidir.
  • AFAD Gönüllülük eğitimlerine/ görevlerine katılacak olan AFAD Gönüllüsü adaylarının sağlık durumlarının alan çalışmalarına ve seyahate uygun olması gereklidir.

Üniversitemiz web sitesinde paylaşılan duyurudaki başvuru formunu doldurarak ön başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvurular ilgili komisyon tarafından değerlendirilerek ekip üyesi olmaya hak kazanan kişiler web sayfamızdan duyurulacaktır.

26 Şubat-1 Mart tarihleri arasında 5 gün sürecek olan eğitim sonrasında adaylar Destek AFAD Gönüllüsü olacaktır.  4-11 Mart tarihleri arasında 5 gün sürecek akreditasyon eğitiminin ardından gerçekleştirilecek olan sınavı başarı ile geçen üyeler Üniversitemizin Hafif Arama Kurtarma Ekibinin üyesi olmaya hak kazanacaktır.

Silivri Afet Koordinasyon Merkezi ve AFAD işbirliği ile Silivri’de oluşturulan Afet Eğitim Alanında gerçekleştirilecektir.

Ülkemizde yaşanan deprem, sel, çığ, heyelan gibi afetlere karşı farkındalık kazanmak, bu gibi afetlerin öncesinde ve sonrasında neler yapabileceğini öğrenmek, bu eğitimle beraber afetzedelere yardım etmek ve yaralarını sarabilmek açısından büyük önem teşkil etmektedir.

Öğrenci için TIKLAYINIZ.

Personel için TIKLAYINIZ