İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi

İstanbul Rumeli bünyesinde bulunan İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Havacılık Yönetimi, İşletme, Psikoloji, Psikoloji(İngilizce), Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler bölümlerinden oluşmaktadır. Fakültemiz, geleceğe yön veren iş ve siyaset insanları, uluslararası ilişkiler uzmanları ve psikologlarını yetiştirmeyi kendine misyon olarak belirlemiştir.

Bu bağlamda fakülte, alanında uzman akademik kadrosu ile öğrencilere düşünme, iletişim, eleştirel bakış açısı ve vizyon kazandırmayı hedeflemektedir. Akademisyenlerimiz, öğrencilere mesleki kariyerlerinde onlara yön gösterecek teorik bilgiye ilaveten deneyimlerini paylaşarak onları sektöre hazır hale getirmektedirler. İktisadi, İdari Üniversitesi ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nin güçlü kadrosu inovasyonu kendine rehber edinerek geleceğin nabzını tutan iş ve bilim insanlarını yetiştirmektedir. Fakültemizden mezun olan öğrenciler Rumeli Üniversitesi farkıyla yönetim, muhasebe/denetim ve pazarlama uzmanları, havalimanlarında ve havayollarında çalışan personel, başarılı siyaset insanları, birçok bakanlıkta uzman ve insanların hayatlarına ışık tutan psikologlar olabilmektedirler.

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Haberleri

Havacılık Tarihinde Hezarfen Ahmed Çelebi Paneli Gerçekleştirildi

10 Haz, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi Haliç Uygulama ve Araştırma Yerleşkesinde, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü ve SORUM iş birliğiyle düzenlenen “Havacılık Tarihinde Hezarfen Ahmed Çelebi Paneli” düzenlendi.

Uluslararası İlişkiler Ve Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi I. Sınıf Öğrencilerinden Büyük Nutuk Vurgulu Bildiri Başarısı

07 Haz, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümleri I. Sınıf öğrencileri, 2023-2024 Akademik Yılını başarı ile tamamlamışlardır.

Türkiyenin Balkanlar Politikası Konulu Konferans Gerçekleştirildi

05 Haz, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi Mehmet Balcı Yerleşkesinde, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Balkanlar ve Orta Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Barış Ceyhun Erciyes'in sunumuyla "Türkiye'nin Balkanlar Politikası" konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Türk Dış Politikasının Dünü, Bugünü, Yarını Konulu Konferans Gerçekleştirildi

04 Haz, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi Mehmet Balcı Yerleşkesinde, İstanbul Aydın Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Dış Politika Enstitüsü Akademik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tarık Oğuzlu’nun sunumuyla konferans gerçekleştirildi.

Havacılık Sektörünün Havacılık Bölümü Mezunlarından Beklentileri Konulu Panel Gerçekleştirildi

29 May, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Havacılık Yönetimi ve Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü tarafından düzenlenen “Havacılık Sektörünün Havacılık Bölümü Mezunlarından Beklentileri” konulu panel gerçekleştirildi.