YÖS nedir?
Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı
Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında okumak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin girecekleri ve sonuçlarını bu kurumlara ( birkaç kurum hariç ) kabul için başvururken kullanabilecekleri bir sınavdır. Bu sınav 2010 yılına kadar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce ( ÖSYM ) yılda bir defa olmak üzere haziran ayında düzenlenmekteydi. 2011 yılında alınan kararla Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavlarını T.C. Üniversiteleri kendi bünyelerinde düzenlemeye başlamışlardır.

Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmek üzere Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavına (YÖS) başvurmak isteyen adayların uymak zorunda oldukları koşullar, başvuru aşama, tarih ve ücretleri; her yıl bu amaçla Üniversitelerin web sayfalarında yayımlanan kılavuzlarda belirtilir. Üniversitelerin yapmış oldukları sınavların sonuçları iki yıl süre ile geçerlidir. Yapılan sınavlar sadece tek bir üniversite için geçerli olabileceği gibi, birçok üniversiteyi de kapsayabilir. YÖS ‘te genel olarak Matematik, Geometri ve IQ başlıkları verilir.

Temel Öğrenme Becerileri Testi soruları sembolik, cebirsel ya da şekilsel olarak ifade edilmektedir. Ayrıca soruların Türkçe ve İngilizce açıklamaları da bulunmaktadır. Temel Öğrenme Becerileri Testi, adayların soyut düşünme güçlerini ölçmeyi amaçlamaktadır. Yerleştirme yalnız, Temel Öğrenme Becerileri Testi sonuçlarından hesaplanan puanlara göre yapılmaktadır. Birkaç üniversitenin YÖS içeriğinde fizik, kimya, tarih ve coğrafya soruları da yer alabilmektedir.

YÖS içinde yer alan Türkçe Testi Puanı, öğretim dili ne olursa olsun hiçbir programa kabulde dikkate alınmaz. Türkçe puanı, yalnız öğretim dili Türkçe olan yükseköğretim programlarına kabul edilen adayların öğrenimlerine hemen başlayıp başlamayacaklarını belirlemede kullanılır.

YÖS Hazırlık Sürecimiz:

1- Kayıt Aşaması

Kurslarımıza katılmak için yurt içi veya yurt dışından başvuru yapabilirsiniz.

2- Eğitim Planımız ve Programlar

Kayıt sırasında bütün programlar öğrencilerimize birebir anlatılacaktır.

3- Eğitim Aşaması

YÖS ‘ün kapsadığı konuların anlatımı, tekrarı ve yoğun test çalışmalarından oluşmaktadır. YÖS hazırlık gruplarımızda dersler dışında, öğrencilerimize grup olarak ya da bire bir etüt dersleri programlamaktayız. Her hafta düzenli olarak deneme sınavları yapılacaktır ve öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda ek dersler yapılacaktır.

4- Danışmanlık

Hazırlık süresi boyunca öğrencilerimiz sürekli danışmanları ile iletişim halinde olacaklardır. Her öğrenci için hafta boyunca danışmanı durumunu izleyecek ve eksiklerini giderecektir.

5- Sınav Dönemi

Sınav döneminin başlaması ile birlikte öğrencilerimize sınav kampı yapılacaktır. Öğrencilerimiz grup halinde sınav merkezlerine götürülecek ve sınav boyunca yardımcı olunacaktır. Bütün başvurular danışmanlarımız tarafından birebir takip edilip, yapılacaktır.

6- Üniversitelere Tercih ve Kayıt aşaması

Danışmanlığımız, sınav sonuçlarının elde edilmesinden sonra da devam etmektedir. Bu aşamada öğrencilerimizin tercihleri doğrultusunda başvuruları yapılmakta ve kayıt aşamasında da yol gösterilmektedir.

Haftalık Ders Programı:

Matematik: 6 Saat

Geometri:3 Saat

IQ: 3 Saat

Türkçe: 3 Saat

Ek ders ve etut: 11 Saat

Deneme Sınavı: 2 Saat

Toplam haftalık ders Saati: 28 Saat
 

YÖS KURSUNA KAYIT YAPTIRAN KURSİYERLERE  1 YIL İKAMET İZNİ HEDİYEMİZDİR.
 

Rumeli Üniversitesi YÖS kurslarına kayıt yaptıran öğrencilerimiz, üniversitemizi tercih etmeleri halinde %50 burs almaya hak kazanacaklar.
 

Kayıtlar ve danışmanlık için iletişime geçebilirsiniz.