Endüstri Mühendisliği

Bölüm Hakkında

İstanbul Rumeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü puan türü SAY olup, eğitim dili Türkçedir. Öğrencilerimiz 4 yıllık eğitim sonunda lisans diploması ile Endüstri Mühendisi unvanı alarak mezun olurlar. 

Bu bölüm mezunları, Kalite Mühendisi, ERP Danışmanlığı, Üretim Planlama Mühendisi, Tedarik Zinciri Planlama Uzmanı, Risk Yönetimi Uzmanı olarak çalışabilirler. Ayrıca Endüstri Mühendisleri bankalarda Müfettiş̧ Yardımcısı ya da Genel Müdürlük, KOBİ Bankacılığı, Risk Yönetimi, Veri Analisti, Satış̧ ve Pazarlama gibi departmanlarda ve yazılım sektöründe yazılım analisti, iş analisti, Yazılım Testçisi gibi alanlarda, otomotiv sektöründe üretim planlama, satın alma, tedarik, lojistik gibi alanlarda, Danışmanlık sektöründe İş Analisti gibi görevlerde, hızlı tüketim malları sektöründe, üretimden satışa birçok alanda, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu, Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu, Rekabet Kurumu, Kalkınma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, KOSGEB gibi birçok kamu kurumunda görev alabilirler. 

Rumeli Eğitim Metodundan yararlanan öğrencilerimiz yan dal ve çift ana dal imkanlarını kolaylaştıran, mesleki hayatta kazanç ve tercih edilebilirlik sağlayan ilave sertifika programlarından faydalanabilir. Kariyer İngilizcesi dersleriyle kendi alanlarına ait bilgiyi uluslararası dilde takip ederek yurt dışı iş imkanlarını değerlendirebilirler.

Endüstri Mühendisliği Bölümü, insan, malzeme ve makineden oluşan bütünleşik sistemlerin kuruluş̧ ve geliştirilmesi yönetimi ile ilgilenen mühendislik dalıdır. Kısaca ‘En İyileme Bilimi’dir ve süreçleri verimli hale getirme çabası devam ettiği sürece popülerliğini yitirmeyecektir. Bu bölümde Temel mühendislik eğitimlerinin yanı sıra, Yöneylem Araştırması, Üretim Sistemleri, Üretim Planlama, Skolastik Modelleme, Tedarik Zinciri Yönetimi, Modelleme ve Optimizasyon Yöntemleri, Yönetim ve Organizasyon, Kalite Yönetimi, Benzetim, İş ve Zaman Etüdü̈, İş Güvenliği, İnsan Kaynakları Yönetimi, Proje Yönetimi, Girişimcilik ve Fizibilite Etüdü̈, Yönetim Bilişim Sistemleri başlıca derslerdir. Öğrencilerimize 5. dönemden itibaren sunulan teknik seçmeli dersler Endüstri Mühendisliğinin farklı uzmanlık alanlarında kendilerini geliştirebilmelerine olanak sağlar.

 

Endüstri Mühendisliği Lisans Bölümünün eğitim dili Türkçedir. (YÖK’ün zorunlu tuttuğu) Genel İngilizce dersleri uzaktan eğitim ile verilmektedir. Genel İngilizce seviyeleri CEFR’e göre B1 olan öğrenciler, İ.R.Ü. Sürekli Eğitim Merkezi altında yürütülen Kariyer İngilizcesi derslerini talep edebilmektedirler. Kariyer İngilizcesi dersleri öğrencilerin alanlarına ait bilgiyi uluslararası dilde takip edebilmesi ve yurt dışı iş imkanlarını araştırabilmesinin yolunu açar.

Çift ana dal Programı, Endüstri Mühendisliği alanında başarılı olan öğrencilerin aynı dereceli farklı bir programda da eğitim görmesine imkân sağlayan bir eğitim programıdır. Çift ana dal Programıyla, öğrencilerimizin iki diploma programından eş zamanlı olarak ders alıp, iki ayrı diploma alabilmesine olanak sağlanır. Endüstri Mühendisliği Bölümü lisans öğretim programına kayıtlı olan öğrencimiz, üniversitemizdeki farklı bir bölümden bazı dersleri eş zamanlı ve başarıyla tamamlayıp, yan dal programlarıyla farklı bir alanda bilgilerini arttırarak sertifika alabilirler. Çift ana dal ve yan dal imkanları ile öğrencilerimiz eğitim gördükleri dönem içerisinde kendilerini geliştirerek, yeterliliklerini diploma ve sertifikayla belgeleyebilmektedirler.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilen bölümlerine özel sertifika programları ile desteklenmektedir. Verilecek sertifikalar mevzuat güncellemelerini takip etmektedir. Sertifika programlarını başarı ile tamamlayan öğrenciler, mezuniyet aşamasında uluslararası alanda ihtiyaç duyulan donanıma sahip olarak profesyonel iş hayatına geçiş yapar

• İnsan Kaynakları Eğitimi
• Temel Programlama
• Temel Web Tasarımı
• Kariyer İngilizcesi 
• Proje Yönetimi
• Kurum İçi İSG
• Stratejik Marka Yönetimi
• Yöneticiler için Finansal Yönetim
• SCM (Supply Chain Management)
• Süreç Yönetimi
• Tedarik Zinciri Yönetimi
• Toplam Kalite Yönetimi