Üniversite Sonrası Mühendislik ve Kariyer Kararları

Amazon Kuiper Uydu Geliştirme Projesi'nde Kıdemli Mühendis olarak görev yapan Murat PARLAKIŞIK, akademi ve endüstride geçirdiği 20+ sene boyunca yaptığı bazı gözlemler ve aldığı derslerden faydalanarak üniversite sonrası iyi bir kariyer yolculuğu için iş yaşamınıza başlarken atılması gereken kritik adımlara kendinizi nasıl hazırlayabileceğinize, tecrübeli kişiler ile nasıl ve ne kadar iletişime geçmeniz ve bilgi almanız gerektiğine ve genel olarak iş yaşamınızda sürekli karşınıza çıkacak yol ayrımlarında en doğru kararı nasıl verebileceğinize dair tecrübelerini ve tavsiyelerini İstanbul Rumeli Üniversitesi öğrencileri ile paylaşıyor. Seminerin genel odağı aşağıdaki gibidir:

• Mühendis nedir? Mezuniyetten sonra sorulabilecek ilk soru, her şeyi öğrenebildim mi olacaktır.
• Imposter syndrome (sahtekarlık sendromu) ile nasıl baş edilebilir?
• Akademi – Endüstri: Hangisini seçmeliyim?
• Endüstri: Büyük firmalar – startups (girişimler). Hangisini seçmeliyim?
• En yeni teknolojilerin hangilerini bilmeliyim?
• Hangi programlama dillerini öğrenmeliyim?
• Ne zaman her şeyi biliyorum diyebileceğim?
• Sorularınız

Konu: Seminer (24.05.2023)