Gönüllülük Çalışmaları Öğrenci Kongresi Gerçekleştirilecek

Gönüllülük Çalışmaları Öğrenci Kongresi Gerçekleştirilecek

İstanbul Rumeli Üniversitesi “Gönüllülük Çalışmaları Öğrenci Kongresi” 29 Mayıs 2023 tarihinde online olarak gerçekleşecektir.

 
“Gönüllülük çalışmaları” öğrencilerin üniversite ile toplum arasındaki bağları güçlendirmek; insani, sosyal, ekonomik vb konularda meydana gelen sorunlar hakkında duyarlı olmalarını, katılacakları ve gerçekleştirecekleri bazı gönüllülük faaliyetleriyle insani, sosyal, kültürel, ahlaki değer ve becerilerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla planlanmıştır. Bu amaçla; öğrencilerin seçecekleri bir gönüllülük alanında, bir proje dâhilinde görev almaları ve sonuçlarını paylaşmaları istenmiştir.

Ülkemizde tüm üniversitelerde okutulan bu ders üçüncü defa İstanbul Rumeli Üniversitesinde bir Öğrenci Kongresi haline dönüştürülerek öğrencilerin aktif katılımları ile kongrede kendi projelerini sunma fırsatı tanınacaktır.

Prof. Dr. Oğuz Özyaral’ın başkanlığını, Dr.Öğr.Üyesi Zeynep Güler Yenipınar’ın Eş Başkanlığını üstlendiği Öğrenci Kongresi 29 Mayıs 2023 Pazartesi günü dijital platformda saat 10:30 da başlayıp, program dâhilinde farklı bölüm ve programdan oluşan öğrencilerin hazırladığı sunum ve posterlerin bilim kurulu tarafından değerlendirilmesiyle sonlanacaktır.

Kongre açılış konuşmalarından sonra katılımcılar 3 ayrı bölüme ayrılarak proje sunumlarına başlayacaktır.

Toplam 46 projenin sunulacağı Öğrenci Kongresi saat 11:00 de 3 ayrı bölümde farklı odalarda sunumlara başlayarak paralel olarak devam edecektir.

Farklı bölümlerde gerçekleştirilen sunumların sona ermesiyle tekrar açılış yapılan dijital platformda toplanılarak kongre kapanışı yapılacaktır.

Gün boyu farklı oturumlarda gerçekleştirilen sunumlar önceden belirlenen sorumlu oturum başkanları tarafından ve yine daha önce belirlenen kriterlere göre dijital ortamda (Google form) puanlandırılarak değerlendirilecektir.

Değerlendirme sonucu yüksek puan alan projeler ödüllendirilecektir.

Herkesi birbirinden güzel projeleri dinlemeye bekleriz.

Toplantı Bilgileri / Öğrenci Kongresi Toplantısı/ 29 Mayıs 2023

(A)Ana Oturum

Meeting ID: 972 7458 1336

Passcode: 695101

(B)Yan Oturum

Meeting ID: 946 4577 8789

Passcode: 030838

(C)Yan Oturum

Meeting ID: 991 1394 2871

Passcode: 840449